Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçim çalışmaları kapsamında İncirliova pazarını ziyaret etti. Esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Çerçioğlu’na vatandaşlar içme suyunun pahalılığından dert yandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun ziyaretine, CHP Aydın Milletvekili ve milletvekili adayı Metin Lütfi Baydar ve CHP Aydın milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu da katıldı. Esnaf ve vatandaşların dertlerini dinleyen Çerçioğlu, su ücretinin yüksekliğinden dert yananlara, İncirliova’da diğer ilçe ve illere göre suyun ucuz olduğunu söyledi. İçme suyunun bir kısmını sondajla çıkardıklarını bunun için kullandıkları elektriğin pahalı olmasından dolayı su fiyatlarının bu şekilde olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de Aydın Büyükşehir Belediyesi, 0-10 ton arasında en ucuz suyu satıyor. İncirliova’da 0-10 ton arasında suyun tonu 1,60 lira, Efeler’de 1,75 liradır. 0-10 ton arasında suyun tonunu, Bursa Büyükşehir Belediyesi 2,50 liradan, Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 liradan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 3,80 liradan satmaktadır. Ben suyun ton ücretini ucuzlatmak için çok uğraşıyorum. Aydın’da çay bizim tesislerimizde nasıl 50 kuruş ise, ekmeği nasıl ucuza 50 kuruşa vatandaşa satıyorsak suyu da öyle ucuz yapacağız. Çünkü milletin cebinde para yok, yangın var. Su, kuyulardan elektrikle çekiliyor. Elektriğe zam gelince suya da zam geliyor. Elektriğin fiyatını düşürsünler biz de suyun fiyatını düşürürüz.”

Çerçioğlu’nun esnaf ziyaretinde köylerden mahallelere dönüşen yerlerde kanalizasyon şebekesi olmamasına rağmen atık su ücreti alınmasını da eleştiren vatandaşlara cevap veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Biz bu konuda meclise teklif verdik. Bu teklifi AK Parti kabul etmedi. Bu soruyu AK Parti milletvekilleri geldiğinde onlara sorun.” dedi.