Manisa’da inşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşlar, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan atık taşıma izin belgesi alacak.

Taşıma izin belgesi ile kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıklarının taşınmasının önüne geçebileceklerini ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, uygulamada her araca takip sistemi takılarak bunların kontrolünün de sağlanacağını belirtti. Bu kapsamda gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan 2 firmanın, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığından izin belgesini teslim aldığı belirtildi.

İnşaat ve yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi ve kuruluşların ilgili yönetmelikler gereği atık taşıma izin belgelerini almakla yükümlü olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Taşıma izin belgesi ile kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıklarının taşınmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Bu firmaların araçlarına takip sistemi de takarak bunların kontrolünü sağlıyoruz. Gerekli belgeleri tamamlayarak atık taşıma izin belgesi almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlara izin belgelerini teslim etmeye başladık.” dedi.