Zonguldak Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışla birlikte yeni alınan itfaiye araçları da hizmete alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 200 bin nüfusa hizmet verdiklerini, ilçenin coğrafi yapısının dağınık olması sebebiyle olaylara daha hızlı yetişebilmek adına, belirli bölgelere itfaiye noktaları açtıklarını söyledi. Bugün üçüncü gruplarının açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Ateş, "Temmuz ayında da inşallah Kepez Mahallemizde açılış gerçekleştireceğiz. Ereğli’yi dört bir noktadan sarmış olacağız. Bu grupları açınca ekipman, malzeme ve personel desteğine ihtiyacımız var. Belediye Başkanımız sağ olsunlar bizi kırmadılar. 2 tane araç hizmete girdi. Bir tane elimizde bulunan aracı revize ettik ve bir tane de 32 metre uzunluğunda merdiveni bulunan araç aldık. Batı Karadeniz’in en güçlü itfaiye teşkilatı olduğumuzu söyleyebiliriz. İtfaiye olarak yalnızca bunları yapmıyoruz, aynı zamanda minik kreş çocuklarımızı eğitmekle birlikte, ev hanımları ve bunun yanında gönüllü itfaiyeciler de buna devam ediyor. Bugün 7. Grup gönüllü itfaiyecilerimizin sertifika törenleri var. Onlar da bizimle birlikte olaylara, afetlere, herhangi bir doğal kazaya ve yangınlara şahit oluyorlar, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Şu anda 190 erkek, 65 bayan olmak üzere Ereğli’de 225 gönüllü itfaiyecimiz var.” diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında, itfaiyenin 2 aracını yenilediklerini ifade etti. Uysal, şöyle dedi: "1 tane yeni araç aldık, 1 tanesini de rezerve ettirdik. Biz bunları yenilerken Kdz. Ereğli'de ve çevremizde bulunan binaların yüksekliğinden dolayı. Bu araçlara ihtiyacımız olduğunu tespit ettik ve Batı Karadeniz’in en önemli ve en kuvvetli itfaiye birimleri haline geldik. Felaketler olmadan, başımıza gelmeden önlem almalıyız. Bunun da başı eğitimden geçiyor. Sadece araçlarımızı almakla kalmıyoruz, aynı zamanda da itfaiye müdürlüğümüzde de gönüllü itfaiyecilerimiz vasıtasıyla eğitimlerimiz devam etmektedir. Bundan dolayı da ben bu eğitime katılanları tebrik ediyorum. İnşallah bölgemizde felaketler olmaz, olursa da olmadan önce tedbirlerimiz almalıyız, biz de bu önlemleri aldık diye düşünüyorum. İtfaiyemiz gerçekten güçlü, inşallah ne yangın ne de sel felaketi yaşamamayı diliyorum."

Konuşmaların ardından, Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı'nın duasıyla hizmet binası açılışı yapıldı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 32 metrelik itfaiye merdivenine binerek test etti. Açılış sonunda 'Gönüllü İtfaiyecilik' sertifikalarını kazanan kursiyerlere belgeleri verildi.