Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki ilk inovasyon müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruldu. Fen İşleri Dairesi bünyesindeki Ar-Ge İnovasyon Müdürlüğü, şehirliye dokunan ve sürdürülebilir verimlilik artışı sağlayacak yenilikçi projeler geliştirirken İzmirlilerden gelecek projelere de açık olacak.

Yeni teknolojileri keşfederek hizmetlerde katma değer sağlayacak değişiklikleri geliştirmek için yola çıkan yeni birim, ar-ge ve inovasyon kanyaklı yüksek ve sürdürülebilir verimlilik artışı sağlayacak projelere yoğunlaşacak. Çiçeği burnunda müdürlük, kendi geliştirdiği projeler kadar İzmirlilerden gelecek projelere de açık olacak. Gönüllü inovatörlerin gönderdiği projeler, titizlikle değerlendirmeye alınacak.

Belediye hizmetlerine yenilikçi yaklaşımlar getirmek için yola çıktıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, “Belediyelerin dünyadaki gelişmelere ayak uydurma zorunluluğu var. Her gün dünyada yeni bir uygulama çıkıyor. Müdürlüğümüz, bu uygulamaları yakından takip edip hayatımız içinde uygulamamız gereken unsurları izleyecek ve kentimize uyarlayacak. Yenilikçi yaklaşımlar getirecek merkez, aynı zamanda kendini sürekli yenileyecek. İzmirlilere daha iyi hizmet vermek için kurduğumuz müdürlük, sanıyorum yerel yönetimler bünyesinde kurulan ilk inovasyon müdürlüğü olacak. Yaptığımız araştırmada, başka bir benzerine rastlamadık.” diye konuştu.