İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere projesi için bir yandan uygulama proje ihale sürecini devam ettirirken diğer yandan da bölgede uzlaşma sağladığı binaların yıkımlarına başlıyor. Bölgedeki ilk yıkımlar, 28 Şubat 2015 Cumartesi saat 11.00’de yapılacak.

Uzlaşma çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında, ilk etapta kanun gereği dönüşüm alanından konut veya işyeri teklif edilemeyen hak sahiplerine ait 23 bina yıkılacak. Hak sahipleriyle varılan uzlaşmayla toplam 23 binada oturan 65 aileye, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere Toplu Konutları’ndan konut tahsis edilerek, hak sahipleri evlerine taşındı. 32 hektarlık alanda, etap etap olmak üzere 474 bina daha yıkılacak.

Bölgede yapılması planlanan toplam 3 bin 500 konut ya da ticari yapıyı kapsayan altyapı ve üstyapı uygulama projelerinin hazırlanması için ihale süreci devam ediyor. İzmir-Aydın-Çeşme otoyolu yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan ön projede 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare sosyal donatı alanı olarak ayrıldı. Alandaki bütün çalışmalar tamamlandı.