İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Bayraklı, Bornova, Konak, Karabağlar ve Menemen ilçelerinin mahalle ve sokaklarına, toplam 30 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşüyor. Böylelikle yağmur ile kanal sularının ayrı ayrı toplanması sağlanarak, yağışlarda sıkıntı yaşanmasının önüne geçilecek. Sırada. 112.5 kilometrelik atık su iletim hattı var.

Çalışmalar kapsamında Konak’ta Güzelyalı, Göztepe, Mihtahpaşa ve Saygı, Bayraklı’da Osmangazi, Adalet ve Manavkuyu, Karabağlar’da Günaltay, Bozyaka, Cennetoğlu ve Osman Aksüer, Bornova'da Karacaoğlan mahaleleriyle Çamdibi Kazım Dirik Caddesi, Menemen'de Ulukent mahallesinde yağmur suyu kanalı inşaatı yapılıyor. Mithatpaşa Mahallesi, Şehit Nihat Bey Caddesi ile 186 ve 189 sokaklarda, toplam 432 metre yağmur suyu kanalı yapılacak. İhale kapsamında Saygı Mahallesi Barış Caddesi’nde de 114 metre borulu sistem ve ızgaralı kanal yağmur suyu imalatı tamamlandı. Güzelyalı ve Göztepe mahallelerinde 3.5 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı ve 1.3 kilometre uzunluğunda atık su kanalı imalatı yapılacak. Yağmur sularını Poligon Deresi’ne aktarmak için de bir adet terfi merkezi yapılacak. Çalışmalar kapsamında pompa istasyonunun yapımı bitti, yağmur suyu hattı imalatına başlanacak. Karacaoğlan Mahallesi, 6172 ve 6167 sokaklarda 1 kilometre yağmur suyu kanalı imalatı başladı. Çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak. Çamdibi Kazım Dirik Mahallesi, Sanayi Caddesi’nde 420 metre uzunluğunda atık su kanalı yenileme çalışmaları devam ediyor. 800 bin liralık yatırımla başlayan çalışmalar, eylül ayında tamamlanacak. Sevgi Mahallesi’nde 4623, 4634, 4592, 4562 ve 4581 sokaklarda toplam 387 metre uzunluğunda borulu sistem yağmur suyu kanalı döşeme çalışmaları tamamlandı. Günaltay Mahallesi 4722 ve 4901 sokaklara, 435 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı imalatı sürüyor. Bozyaka Mahallesi 5714 Sokak’a, toplam 869 metre yağmur suyu kanalı yapılacak. Cennetoğlu ve Osman Aksüer mahalleleri, Yeşillik Caddesi, 5647 ve 5903 sokaklara toplam 198 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı imalatı işi kapsamında Cennetoğlu ve Osman Aksüer mahallerindeki çalışmalar tamamlandı. Osmangazi ve Manavkuyu mahallelerinin bazı sokakları ile Adalet Mahallesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde bulunan sağlık ocağı önünde, yağışlı günlerde su baskınlarının önlenmesi amacıyla 6.8 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 3.4 kilometre uzunluğunda atık su hattı olmak üzere 10.2 kilometre uzunluğunda imalat önümüzdeki günlerde başlıyor. Çalışmalar, 2016 Mart ayında tamamlanacak.

İZSU, yeni ihaleler kapsamında Çiğli, Bayraklı, Bayındır, Karabağlar, Torbalı, Menderes, Karşıyaka ve Aliağa ilçelerinde 30 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 112.5 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşeyecek. Bu yatırımlar arasında Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek iletim hattı ve kanal yatırımları, Bayındır Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin atık sularını Hasköy Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek iletim hattı ile Ayrancılar bölgesindeki 71 kilometrelik atık su hattı önemli yer tutuyor.