Şehir merkezinde 19 adet asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sayıyı 31’e çıkarıyor. İnönü Caddesi’ndeki İzmirspor, Susuzdede ve Bayramyeri’ndeki eski yaya üst geçitleri de asansör ve yürüyen merdivenlerle yenilenecek. Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. 31 yaya geçidinin maliyeti, yaklaşık 32 milyon olarak açıklandı.

Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi’nde ESBAŞ, Gaziemir Karayolu Alt Geçidi girişi ve çıkışı, Hava Eğitim Komutanlığı ve 698 Sokak girişi olmak üzere beş tane, Çiğli ilçesi Anadolu Caddesi’nde otoyol çıkışı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı önü, Çiğli Alt Geçidi Menemen yönü çıkışı, 8703 Sokak kesişimi, Balatçık Aile Sağlığı Merkezi önü, Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık, Soğukkuyu, İZBAN Ulukent İstasyonu ve Egekent-2 İstasyonu olmak üzere 11 tane, Bornova’da Metro Bölge İstasyonu, Torbalı’da Tepeköy Mahallesi Ertuğrul Kavşağı ile Ulukent 10004 Sokak ve 29 Ekim Mahallesi’nde birer tane olmak üzere toplam 19 tane asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidi yapılarak hizmete alındı.

Mithatpaşa Caddesi üzerinde Koçtaş ve Agora önü, Anadolu Caddesi’nde Karşıyaka Jandarma Komutanlığı, Karşıyaka Anadolu Lisesi önü, Karşıyaka Pazaryeri, Çiğli Belediyesi önü, 80. Yıl İlkokulu önü, Çiğli’de 8786 Sokak, Hasan Demirel Yaya Üst Geçidi ve Yeni Mahalle, Bornova’da İstanbul Caddesi üzeri ve Gaziemir’de 6. Sanayi olmak üzere toplam 12 yaya üst geçidinin yapımı ise devam ediyor. Önümüzdeki günlerde İnönü Caddesi’nde mevcut İzmirspor, Susuzdede ve Bayramyeri yaya üst geçitleri kaldırılarak, yerlerine asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yapılması planlanıyor.