İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ve Bornova’nın Karşıyaka ve Konak bağlantısını rahatlatacak Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı'ndaki yapım çalışmaları sebebiyle 7 Mart 2015 Cumartesi gününden itibaren bölgede yeni trafik düzenine geçiyor. Buna göre Bornova yönünden Karşıyaka yönüne gidilmesini sağlayan Nursultan Nazarbayev Caddesi kapatılacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasına kadar sürecek bu düzenlemeyle Bornova’dan gelip Karşıyaka ve Konak yönüne gidecek arabalar Manas Bulvarı, Haydar Aliyev Caddesi, Ozan Abay Caddesi, Anadolu Caddesi, Ankara Caddesi ve Altınyol’u kullanabilecek.

OTOBÜS GÜZERGAHLARI

Yeni trafik düzeniyle otobüs güzergahlarında da değişikliğe gidildi. Son durakları Halkapınar Metro olan 102 Alpaslan, 501 Çiçek, 502 Cengizhan, 504 Fuat Edip Baksı otobüslerinin güzergahları, Halkapınar’a gidiş yönünde şöyle olacak: Başlangıçta mevcut güzergahlarını kullanan otobüsler, Nur Sultan Nazarbeyev Caddesi’nin kapalı olması sebebiyle o bölgeye geldiğinde Anadolu Caddesi-1649 Sokak-Anadolu Caddesi- Altınyol-Ankara Asfaltı-Fatih Caddesi-Şehitler Caddesi ve yine mevcut güzergahını kullanarak Halkapınar Metro’ya varacak. 662 Kemer-Cengizhan arasında hizmet veren otobüsler: Mevcut güzergahlarını kullanarak başlayacakları seferlerine, Nur Sultan Nazarbayev Caddesi’ne geldikleri noktadan sonra Anadolu Caddesi-1649 Sokak-Anadolu Caddesi-Altınyol-Ankara Asfaltı-Fatih Caddesi-Gaziler Caddesi ve yine mevcut güzergahlarını kullanacaklar.

Köprülü kavşak sebebiyle aynı bölgede ikinci bir trafik düzenlemesi daha yapılacak. Yaklaşık 10 gün sürecek bu düzenlemeyle Anadolu Caddesi’nin Nur Sultan Nazarbayev Kavşağı ile 1597/2 Sokak arası, geliş gidiş trafiğe kapatılacak. Bu sebeple Bornova ve Konak yönünden gelenler, Karşıyaka yönüne gidebilmek için 1597/2 Sokak’ı kullanarak Altınyol’a çıkabilecek. Bayraklı yönünden gelen arabalar, Bayraklı İstasyonu üst geçidini kullanacak. Karşıyaka yönünden gelenlerse Turan’dan itibaren Altınyol’a girebilecek.

Bu 10 günlük süre içinde otobüs güzergahlarındaki değişiklikler şöyle:

Son durakları Halkapınar Metro 2 olan 77 Nafiz Gürman, 78 Yamanlar, 140 Örnekköy, 147 Postacı ve 148 Onur Mahallesi seferleri, Halkapınar Metro2’ye gidiş yönünde şöyle olacak: Mevcut güzergahlarını kullanarak seferlerine başlayan otobüsler, trafiğin kapalı olduğu alana geldiğinde Altınyol-Şehitler Caddesi-1561 Sokak güzergahını kullanacak. Yine aynı hat numaralı otobüsler, semtlere gidiş yönünde 1561 Sokak-Anadolu Caddesi-1597/2 Sokak-Altınyol ve sonra mevcut güzergahlarını kullanacak. 543 Bostanlı İskele-Halkapınar Metro arasında hizmet veren otobüsler, Halkapınar Metro yönünde seferlerine mevcut güzergahları ile başlayacak. Ttrafiğin kapalı olduğu bölgeye geldiklerinde Altınyol-Ankara Asfaltı-Ankara Caddesi (yan yol)-Fatih Caddesi ve devamında mevcut güzergahlarını kullanacak. Bostanlı İskele yönüne gidişte ise mevcut güzergahtan sonra Fatih Caddesi-Ankara Caddesi (yan yol)-Ankara Asfaltı-Altınyol ve yine mevcut güzergahlarını kullanacak.

Projeye göre şu anda Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek, köprülerle Altınyol’a kadar uzatılacak. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen arabalar Nur Sultan Nazerbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni aşıp Bornova ve Homeros Vadisi’ne kadar ulaşabilecek. Bornova ve Bayraklı yönünden, Smyrna Meydanı üzerinden Konak ve Karşıyaka’ya da Altınyol aracılığıyla kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. Bu kapsamda 1.5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesiyle 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılıyor.