İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, pilot uygulamasına Pasaport’ta başladığı kablosuz internet hizmeti, yoğun kullanılan yedi noktaya daha taşınıyor. Haziran ayında bitirilmesi planlanan altyapı çalışmalarının ardından İzmirliler, sekiz noktadaki ücretsiz internet hizmetinden faydalanabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hayata geçirdiği kablosuz internet projesi için ihale süreci tamamlandı. Gündoğdu Meydanı, Kültürpark, Konak Meydanı, Pasaport, Âşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kurulacak WizmirNET kablosuz ağı için altyapı çalışmaları başladı. İlk etapta Pasaport ile Konak ve Gündoğdu meydanlarında başlayacak. Haziran ayında diğer noktalarda da devreye girecek kablosuz internet ağına bağlanan İzmirliler akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internete girebilecek. Kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi yazarak, internet hizmetinden ücretsiz faydalanacaklar. Bir kez alındıktan sonra 24 saat geçerli olan şifreyle sekiz noktadan yayın yapan kablosuz istasyonlardan internete girilebilecek. Aynı zamanda "kentli numarası" ile de bağlanılabilecek internet hizmetinin Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı salonlarda, Tarihi Havagazı Fabrikası ve Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda hem kapalı hem de açık alanlarda verilmesi planlanıyor. Belediyenin çeşitli medyalar üzerinden yaptırmış olduğu anketler de yine bu kablosuz internet hizmeti üzerinden İzmirlilere ulaştırılacak.

Kablosuz internet projesinin pilot uygulaması, geçen şubat ayında "İzmirdeniz" projesi kapsamında Pasaport’taki meydanda oluşturulan noktada başlamıştı. Projenin ruhuna uygun özel tasarımıyla dikkat çeken WiFi noktası, işlevselliğiyle yeni bir sosyal çekim merkezi oluşturdu. Doğal ahşapla teknolojik malzemelerin birarada kullanıldığı altı adet modülden oluşan nokta, geceleri led teknolojisiyle aydınlatılan yarı saydam üst örtüsüyle kullanıcılarına konforlu bir dinlenme alanı sağlıyor. İlk günden itibaren özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören WiFi noktasında, internete girerken aynı zamanda telefonların şarj edilebilmesi için USB üniteleri de bulunuyor.