Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, İzmit Alikahya bölgesi Fatih Mahallesi'nin yüzey sularını toplamak için toplam 860 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa ediyor. Bölgenin problemini çözecek olan proje 625 bin TL’ye mal olacak.

İSU Genel Müdürlüğü, baskınlara neden olan yüzey sularını toplamak için il genelinde, son 10 yılda 338 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı ile 61 kilometre uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştirdi. Bu çalışmalarla yüzey sularından kaynaklanan problemleri bir bir çözen İSU, yağmursuyu hattı ile dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Belirlenen yatırım programı kapsamında İzmit Alikahya Fatih Mahallesi’nde yağmursuyu hattı inşaatına başlandı. Bin, 800 ve 600 milimetre çaplarında betonarme boruların döşendiği proje kapsamında, Fatih Mahallesi’nin TEM otoyolu alt kısmındaki Akarca, Kemal Sunal, Sultan Murat ve İshakpaşa caddeleri ile otobanın üst kısmında bulunan Yıldız Konutları önündeki Albay Karaosmanoğlu caddelerinde yağmursuyu hattı yapılacak. Toplam 815 metre hat ile 45 metre açık trapez kesitin inşa edileceği proje, haziran ayında tamamlanacak.

Proje ile toplanacak yüzey suları, yapılan kollektör hattı ile Akarca Deresi'ne bağlanarak uzaklaştırılacak. Böylelikle bölgede su birikintilerinin de önüne geçilecek.