Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’in tarihi ve turistik zenginliklerinin gün yüzüne çıkartılması, ulusal ve uluslararası platformlarda hak ettiği konuma taşınması için seferber olduklarını söyledi.

Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve belediye bürokratlarıyla birlikte tarihi Kılıçarslan Caddesi’nde sürdürülen üst yapı çalışmalarını inceledi. Tarihi 1. Murat Hamamı ve Antik Çini Evi’ni de ziyaret eden Altepe, İznik Büyükşehir sınırlarına dahil olmadan da bölgede birçok projenin tamamlanmasına destek verdiklerini dile getirdi.

ÖNCELİK TARİHİ ESERLER SONRA TURİZM

İznik’te öncelikli olarak İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Yenişehir Kapı ve Göl Kapı gibi özellikli yapıları bünyesinde bulunduran 4 bin 700 metre uzunluğa sahip surları ‘üzerindeki 238 burcuyla birlikte’ rekonstrüksiyona tabi tutacaklarını belirten Altepe, daha sonra ilçedeki tarihi eserlere el atacaklarını kaydetti. Sırasıyla Davud-i Kayseri Hazretleri’nin kabrini, Abdulvahap Tekkesi’ni, Rüstem Paşa Hanı’nı, Selçuk Hamamı’nı, Sarı Saltuk Türbesi’ni ve Yeşil Camii’ni yenileyeceklerini vurgulayan Altepe, “Gerçekleştireceğimiz çalışmalar kapsamında, çini fırınlarının düzenlenmesini ve çini müzesinin oluşturulmasını da sağlayacağız.” dedi.

İZNİK GÖLÜ, BAŞTAN SONA TEMİZLENECEK

Türkiye’nin 5. büyüğü olan İznik Gölü’nün Bursa’nın en büyük değerlerinden biri olduğunu kaydeden Altepe, sahil bandına yerleştirilen kolektörler vasıtasıyla göl yüzeyinin temizleneceğini, tüm kent atıklarının arıtılacağını söyledi. Sahil düzenlemesiyle birlikte piknik, spor ve kamp alanlarının sil baştan düzenlenmesi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Altepe, şehir merkezinde de alt yapı ve üst yapıya el atacaklarını vurguladı.

Tarihi Kılıçarslan ve Atatürk caddelerindeki alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, Kılıçarslan Caddesi’nde üst yapı çalışmalarının başladığını belirten Altepe, “Burası bizim turizm hedeflerimizden birisi. Doğalgaz geldi ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yenişehir Kapı’dan İstanbul Kapı’ya kadar olan bölge, zemin kaplaması ve düzenlemeleriyle pırıl pırıl hale gelecek. Tarihi zenginlikleriyle birlikte şehrin alt ve üst yapısı, İznik’e yakışır halde olacak.” diye konuştu.