Selçuk ilçesine 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 27 su deposu ve kuyunun bakımı ve yenilenmesi için de ihaleye çıkacak.

İlçe merkezinde 1970’li yıllarda yapılan içme suyu şebekelerini yenilemek için proje çalışmalarının ardından yapım ihalesine çıkmaya hazırlanan İZSU, şimdi de su deposu, kuyu ve terfi yapılarını baştan sona yenilemek için ihale açacak. Buna göre Selçuk merkez ve mahallelerinde 10 su deposu, 14 kuyu ve 3 terfi yapısı, bakım onarımdan geçirilecek. İhale sürecinin ardından başlayacak çalışmalar, 10 ayda tamamlanacak.

Çevre yerleşimlerde ve ihtiyacı olan bölgelerde içme suyu şebekelerini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini belirten İZSU yetkilileri, su depolarını yenilemenin yanısıra kuyuların sıva ve boyalarının yapıldığını, tel çitle çevirilerek koruma altına alındığını kaydetti. Ayrıca Selçuk’a, 109 kilometresi şebeke ve 26 kilometresi iletim hattı olmak üzere 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeneceği bildirildi.

Yenilenecek su deposu ve kuyular şunlar: 14 Mayıs Mahallesi’nde üç su deposu ve bir adet terfi merkezi, Yedi Uyuyanlar Toplama Merkezi’nde altı kuyu, bir su deposu ve bir terfi yapısı, Meryem Ana’da iki su deposu ve bir terfi binası, Şirince yolunda bir su deposu, iki kuyu, Zeytinköy’de üç kuyu ve bir su deposu, Barutçu köyünde bir su deposu ve bir kuyu, Belevi’nde bir su deposu ve iki kuyu.