Kahramanmaraş'ın gündeminde tamamlanması yılan hikayesine dönen Arsan Kavşağı var. Bir buçuk seneyi aşkın bir zamandır yapımı devam eden, bir ara durdurulduktan sonra yeniden yapılmaya başlanan Arsan Kavşağı ne zaman bitecek? Şehrin en işlek yollarından birinde yapımı devam eden kavşak sürücüleri canından bezdirmiş duurmda. Peki, kavşakta çalışmalar nasıl gidiyor? Arsan Kavşağı son söz verildiği tarih olan 31 Aralık 2021 tarihinde hizmete açılacak mı?

Kahramanmaraş hizmetlerin vaktinde bitirilmesi bakımından çok talihsiz bir şehir. En geç 2013 yılında tamamen hizmete açılması beklenen Göksun yolu 7 sene gecikmeli olarak hizmete açıldı. Şehir merkezinde yapılan Üniversite Kavşağı, Üngüt kavşağı, Madalyalı Kavşak ve özellikle de Hal Kavşağı söz verilenden çok daha uzun zamanda ancak bitirilebildi. Hal Kavşağı tam 2 yılda bitirilerek gecikme konuusnda rekor kırıldı.

Hal Kavşağında 2 sene boyunca eziyet çıkan Kahramanmaraş halkı şimdi de aynı eziyeti Arsan Kavşağı'nda çekmeye devam ediyor. Başka şehirlerde 650 günler 150 gün arasında değişen zamanlarda yapımı tamamlanan kavşak Kahramanmaraş'ta 700 gün gibi bir zamanda ancak yapılabiliyor. Yani başka illere göre şehrimizde hizmet 50ile 10 kat arasında daha yavaş yapılıyor.

Kahramanmaraş arsan Kavşağının bitirilme tarihi olarak en son 31 Aralık 2021 tarihi verilmişti. Haber46 olarak sorumlu gazetecilik gereği konuyu bir defa daha gündem egetiriyoruz.