Köprünün yapımına ilişkin görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Aksu Nehri üzerine kurulacak köprü bağlantısının şehrimizdeki eski mahalleler ile yeni mahalleleri birbirine bağlayacağını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Aksu Nehri üzerine kuracağımız köprünün yapılacağı bölgede ilgili daire başkanımız ve danışmanımızla incelemelerde bulunduk. Etüd çalışmalarımızı tamamladık. Bu köprüyü hizmete sunduğumuz zaman köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizle şehir merkezindeki mahallelerimizi birbirine bağlarken aynı zamanda şehrimizin batısında köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin şehre ulaşımını daha da kolaylaştıracak.

Köprü ve yeni yapılacak yolun uygulama projelerini başlatıyoruz. Plan üzerinde çalışmalarımızı tamamlayınca ihaleye çıkacağız ve yolu en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız.

Kalekaya’dan başlamak üzere Fatih Mahallesine, Yeşilyöre’den merkeze doğru gelişi, Büyüksır, Küçüksır, Karadere, Kale, Hartlap, Dereboğazı, Kızıldamlar ve Öşlü mahallelerimizin şehir merkezine bağlantısını sağlayarak bu bölgede yaşayan yaklaşık 60 bin insanımızın hizmetine sunacağız.

Bu projemiz seçim döneminde vaatlerimiz arasında idi, arkadaşlara gerekli talimatlarımızı verdik. Şu anda güzergah tespitlerini yapıyoruz. Plana ekleyerek gerekli plan değişikliklerini yapacağız. Uygulama projesini bitirir bitirmez de bu yolun inşaat ihalesini yaparak en kısa sürede ulaşıma açılmasını sağlayacağız.

Bu yolun yapılması ile Adana yolunu kullanan bu vatandaşlarımız bu güzergahı kullanacaklar. Böylece hem vatandaşlarımız en kısa sürede şehir merkezine ulaşacak hem de Adana Yolu üzerinde yaşanan yoğunluk bir nebze olsun azalacak” diye konuştu.

Aksu Çayı’nın, Sır Barajı Gölü’ne kavuştuğu yerde yapılacak olan Köprü ve yeni bağlantı yolu ile Yeşilyöre, Fatih, Önsen, Fatmalı, Kale, Karedere Mahalleri başta olmak üzere Sır Barajı Gölü’nün Güneyindeki tüm yerleşim yerleri en kısa mesafeyle şehir merkezine bağlanacak.

Yeni yapılacak olan köprü 3 açıklığa sahip ve 90 metre uzunluğunda olup, yapılacak olan bağlantı yolu ve köprü ile birlikte Dulkadiroğlu ilçesine ulaşım 4 km ve Onikişubat İlçesine Ulaşım 13 km kısalacak.