Konutlar Nerede Yapılacak?
Kahramanmaraş Belediyesi 560 Dairelik Toplu Konut Projesini Kılavuzlu Parkı bölgesinde yapacak.

Kimler Başvurabilecek?
Başvuracak kişinin kendisinin, eşinin ve 18 yaşını doldurmamış çocuğunun üzerinde gayrimenkul olmamalı. Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olmalı ya da Kahramanmaraş sınırları içerisinde ikamet ediyor olmalı. Daha önce toplu konut idaresinden konut satın alanlar da başvuruda bulunamıyorlar. Yine başka bir konut yapı kooperatifine üye olanlar da başvuramayacaklar arasında yer alıyor.

Konut Özellikleri
Yapılacak olan konutlar brüt 107 metrekare ve 3+1 olarak yapılacak.

Bir kişi kaç üyelik için başvuruda bulunabilirler?
Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti (18 yaşını doldurmamış) altındaki çocukları adına yalnıza bir adet başvuru yapılacaktır.

Fiyatı ve Ödeme Şartları

Konut fiyatları ortalama 40.000 TL - 55.000 TL aralığında olacak. 15.000 TL peşin alınacak. Kalan kısım için finans kurumlarından kredi kullandırılacak. Belediye bir finans kurumuyla uygun şartlarda anlaşma sağlayacak. Ancak isteyenler başka bir kurumdan kredi çekebileceği gibi nakit olarak da ödeme yapabilecek.

Kura işlemi olacak mı?

Eğer başvurular verilecek daire sayısı kadar ya da daha az olursa her başvuru sahibi konut sahibi olacak ve bu durumda sadece daire dağıtımı için kura çekilecek. Başvurunun fazla olması furumunda önce kura ile üyeler belirlenecek. Daha sonra daire için yeni kura çekilecek.

Kayıtlar ne zaman başlıyor?
Ön kayıtlar 20 Şubat 2013 Çarşamba günü mesai saati ile başlayacak ve 28 Şubat 2013 mesai saati bitime ile sona erecektir. Değerlendirme sonucunda kesin kayıt yöntemi ve tarihi ayrıca ilan edilecektir.

Müracaatlar Nereye Yapılacak?

Başvurular Kahramanmaraş Beleidyesi Şazibe Halk Pazarı yanında bulunan Kayıt Bürosunda yapılacaktır.

Ne Zaman Teslim Edilecek?
Konutlar 24 ay içerisinde teslim edilecek.

Kahramanmaraş Belediyesi Toplu Konut

Kahramanmaraş Belediyesi Toplu Konut Plan