Hasancıklı'da yapılacak olan yeni mezarlık alanının adı Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı (Hasancıklı) olarak belirlendi.

 

Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı'nda gelişi güzel defin işlemi yapılamayacak. Cenazesi olan vatandaşların Alo 188'i aramaları halinde cenazelerinin yıkanmasından kefenlenmesine ve defin işlemine kadar bütün hizmetler ücretsiz olarak Kahramanmaraş Belediyesi tarafından sunuluyor.

Kahramanmaraş Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde yürütülen hizmetlerde defin işleminin ardından mezarlıklar da belediye tarafından yapılacak.

 

Özel Aile Mezarlığı isteyen vatandaşların haricinde hiçbir ücret ödenmeyecek olan mezarlıklarda aynı zamanda mezarlara da standart geldi.

 

Buna göre tek parça halinde betonla çevrilecek olan adalar bazında cenazeler defnedilecek ve mezarın başucuna mermerden yapılmış baştaşı dikilecek.

 

Tek bir ada görünümünde olan bu mezar tipinde hem vatandaşların yakınlarının mezarlarını bulmaları kolay olacak, her kes yakınının mezarının yanına rahatlıkla ulaşabilecek, hem de yer sorunu ortadan kaldırılmış olacak.

 

Mezarların üzerleri çimlerle kaplanırken aynı zamanda her mezar için bir adette gül dikilecek.


Haber46'nın Notu: Daha önceki haberlerimizde vatandaş yazdığı çok sayıda yorumda Hasancıklı'ya mezarlık yapımına karşı çıkmıştır. Organize Sanayi Bölgesi'ni baraj kenarına kurarak yapılan hatanın bir benzerini de mezarlık yeri konusunda yapmayın. Dönülmez bir yanlışa girmeyin. Yapmayın...