Yeni alınan son teknoloji ile donatılmış 2 adet Otomatik Tuz Serici Araç ve 1 adet Kar Bıçağı ile karla mücadele çalışmalarında şehrimize daha iyi hizmet sunabilmek için Fen İşleri Müdürlüğü sürekli kendini geliştirmektedir.

Yeni alınan 2 adet otomatik tuz serici araç ile birlikte Fen işleri müdürlüğü emrinde görevli otomatik tuz serici araç sayısı; 1'i kar bıçaklı olmak üzere toplam 4 adet olmuştur.

Aynı zamanda bu yıl alınan 2.500 Ton Kar Mücadele (Göl Tuzu) Tuzu ile Fen İşleri Müdürlüğünün toplam tuz kapasitesi 4.000 Ton olmuştur.

Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri; Karla Mücadele çalışması kapsamında çalışacak ekiplerin çalışma bölgeleri ve gezici ekiplerin görev alanlarının belirlendiği, hava raporlarının günlük takip edildiği, olası bir kar yağışı beklenmesi durumunda şehrimizde her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için müdürlüğün görevli ekipleri sorumluluk ve çalışma bölgesinde hazır halde 24 saat nöbette olacakları bilgisi verildi.

Ayrıca bu yıl ilk defa Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan şikayet merkezi ile vatandaşların kar yağışlı günlerde 24 saat arayabileceği bir şikayet merkezi kurulmuştur. Vatandaşların 235 11 21 numaralı telefona buzlanma olan veya kar yağışı sebebi ile kapalı olan yol şikayetlerini bildirmeleri halinde bu şikayetler merkezde kayıt altına alınacak ve önceliğin ana yolların açık tutulması olacak şekilde şikayetlerin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağı bilgisi verildi.