Tarihi Kentler Birliği'nin Kayseri'de düzenlenen olağan genel kurulunda alınan; Tarihi, doğal ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarında yurtdışında örnek teşkil eden kentlerden olan, İspanya'nın: Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerine 16-19 Ekim 2014 tarihleri arasında yurtdışı teknik inceleme programı düzenlenmesi kararı gereğince Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç İspanya'nın tarihi kentlerini ziyaret etti.

Beraberinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile birlikte İspanya'ya giden Başkan Erkoç, İspanya'nın tarihi kentler arasında kabul edilen Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

İspanya gezisine ilişkin bilgiler aktaran Başkan Erkoç: "16 Ekim 2014 Perşembe günü gezi ve incelemelerde bulunmak üzere İspanya'ya geldim. Tarihi kentler arasında yer alan Sevilla, Granada ve Cordoba kentlerinde çeşitli incelemelerde bulunarak bu kentlerin yetkilileri ile istişare içindeyiz. 19 Ekim 2014 Pazar günü İspanya'dan ayrılacağız" diye konuştu.