Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında saat 14.00'de toplanan Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri görüştü.

Yoklama ve açılışın ardından Temmuz ayı toplantısına ait tutanak özetinin okunması ve oylanması oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 1. Maddesinde Emlak İstimlâk Dairesi Başkanlığının, D.S.İ Genel Müdürlüğüne ait 41.650,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsisi ve devri talebine ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı'na protokol yapma yetkisi verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Zabıta Dairesi Başkanlığının, 2 Adet Zabıta Hizmet Aracı alınması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının, Cenaze ve Cenaze Yıkama Aracı alımı talebi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının, bu yıl 25.si düzenlenecek Karakucak Güreş Festivalinde dereceye girecek sporculara verilecek ödül tutarının belirlenmesi ile ilgili teklifi ödül tutarları tek tek okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının, belediye meclislerince grup ve miktarları belirlenebilen vergi ve harçlarla ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğünün kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 8. Maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, boş kadro teklifi ve yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11.maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının, Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda Dini Bayramlarda Belediye Otobüslerinin ücretsiz yolcu taşımaları ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 12. maddesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının, Plaka devri ve Otogar çıkış ücretleri ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının, 3 adet damperli kamyonun Elbistan Belediyesine hibe edilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 14. maddesi Özel Kalem Müdürlüğünün, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. maddesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının, Elbistan İlçesindeki mezarlık ve defin işlemlerinin 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. maddesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığının, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Gündem dışı gelen 17. Madde de Özel Kalem Müdürlüğünün AKBEL A.Ş. hisse devri ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 18.madde de Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler ve 507 sayılı Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu kapsamına giren Meslek Odaları ile Belediyemizin ortak çalışmalar yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 19. Maddede Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddede Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Toplu Taşıma Şube Müdürlüğünün Toplu Taşıma Hizmetlerinde kullanılmak üzere otobüs alımı ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 21. Maddede Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının, Ilıca Mahallesinde bulunan 7.600,00 m² lik taşınmaz üzerine Mezbahane yapmak üzere 25.08.2014 tarihinden itibaren 25 yıl süreyle ve yıllık 1.200,00 TL bedel ile Onikişubat Belediyesine tahsisi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 22. Maddede  Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma Şube Müdürlüğünün; Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki temizlik çalışmalarının, İlçe Belediyelerince yapılması durumunda uygulama ve mali şartların protokole bağlanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem dışı gelen 23. Maddeden 54. Maddeye kadar olan maddelerde İmar plan tadilatları teklifi olduğu için topluca İmar Komisyonuna  havale edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi izin dilekçelerinin görüşülmesinin ardından Meclis'i kapatmayacağını ve 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 14.00'de tekrar toplanmak üzere oturuma ara verdi.