Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündemin bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, meclis toplantısında 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının 173. Yıldönümü olduğuna işaret ederek; “Vatanımızın her köşesinde büyük bir özveri ile çalışan, huzurun ve güvenin teminatı Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yılı ve Polis Haftası kutlu olsun. Görevi başında şehit düşen Polislerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda 2017 faaliyet raporu oylanarak kabul edildi.

Faaliyet Raporuna ilişkin Meclisi bilgilendirmek üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatarak başarılarla dolu dört yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Başkan Erkoç: “2017 yılında da ilimiz genelindeki tüm vatandaşlarımıza ulaşabilmek arzusu ile ulaşım hizmetlerinden altyapıya, tarımdan turizme, kültürel organizasyonlardan sosyal sorumluluk projelerine, spora ve eğitime destekten tarihi dokumuzu korumaya kadar oldukça geniş bir çerçevede hizmetlerimizi sunmaya devam ettik.

2017 yılında hem gelir hem de gider bütçesiyle hedeflediğimiz tutarların üzerinde bir gerçekleşme sağladık. 750.000.000,00 TL olarak öngördüğümüz ve %50 sinden fazlasını yatırıma ayırdığımız gider bütçemiz790.549.000,00 TL olarak gerçekleşirken; 500.000.000,00 TL olarak öngördüğümüz gelir bütçesi hedefimizin de üzerine çıktık.

Sadece geçen 2017 yılı içerisinde tüm ilçelerimizde toplamda559.497,61 ton yama-sıcak-binder asfalt ve 3.882.764,32 m2 sathi asfalt kaplama ile 1.294 km stabilize yol yaptık.

Yeni yol, bulvar ve kavşak çalışmaları ile şehrimizin ulaşım ağını genişletmeye ve ulaşımı rahatlatmaya çalıştık. Bu amaçla yaptığımız önemli yatırımlarımızla özellikle şehir içi trafiği rahatlatmak için önemli projeleri hayata geçirdik. Şehrimizin en merkezi noktasındaki ana arterlerinden biri olan Trabzon Caddesini, yaptığımız düzenlemeler ile tamamen yeni bir çehreye kavuşturduk. Yine şehrimizin ana ulaşım aksı olan Şekerdere-Binevler istikametinde Karamanlı Kavşağı’nı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu aksın sürekliliğini sağlamak için bir diğer düğüm noktası olan Abdulhamithan Kavşağı projemizi de geçtiğimiz aylarda tamamlayarak kesintisiz bir ulaşım hattı oluşturduk. Karacasu Kredi Yurtlar Kurumu ile Necip Fazıl Şehir Hastanesi arasında doğrudan ulaşım sağlamak ve Gaziantep yolunda sorun olan bir diğer düğüm noktasını çözmek için yapımına başladığımız 1450 m uzunluğundaki ve 40 m genişliğindeki Necip Fazıl Şehir Hastanesi-Karacasu Yolunu tamamlayarak hizmete açtık.

Günümüz trafiğinin en önemli sorunu olan araç paklanmalarına da kesin bir çözüm üretmek ve bu alana da Araç trafiğini rahatlatmak amacıyla şehir merkezinde1.500 araç kapasiteli Arasa Çok Katlı Kapalı Otoparkı’nı tamamladık, eski Emniyet Müdürlüğü yerine yapmış olduğumuz 350 araçlık Kent Meydanı ve Katlı Otoparkımızın da nihayetine ulaşmak üzereyiz” diye konuşarak yapılan hizmetlere ilişkin bilgiler aktardı.

Yedikuyular Kayak Merkezi’ni hizmete sunarak şehrin ekonomisine önemli derecede bir katkı sunduklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bir kayak merkezi yaptık. Bu yıl 700 bin kişi ziyaret etti. Özellikle Çukurova, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa’dan yaklaşık 400 bin misafirlerimiz geldi, bölgenin ilgi kaynağı haline geldi. Türkiye'de de en çok kar olan merkezlerden bir tanesiydi burası. Kış sporları konusunda da çok iddialıyız. Bölgemizde 250 kilometre yarıçapında böyle bir tesis yok. Hatta Suriye, Irak Lübnan gibi ülkelerden bile gelenler oldu. Şimdi firmalardan otel yapımı konusunda yoğun talep gelmekte. Bunu değerlendiriyoruz. Bunun yanı sıra Kayak Merkezi’mizin ikinci etap çalışmalarına da başlıyoruz. Geçen hafta Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği İç Anadolu Bölgesi sorumlularını şehrimize davet ettik ve iki gün boyunca misafirimiz oldular ve şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik. İnşaallah turizmden şehrimizin aldığı pay daha da artacak” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un 2017 Yılı Faaliyet Raporunun bilgilendirme konuşmasının ardından oylamaya geçildi ve oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemde olmayan tekliflerin gündeme alınmasının oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 2. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 2018 yılı Encümen Seçimi ile ilgili teklifi kapalı oylama ile yapıldı ve Mehmet Akif Kahveci, Muharrem Erantepli, Hasan Kekil, Ali Demir ve İsmail Kaya yeni encümen olarak belirlendi.

Gündemin 3. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 2018 yılı İhtisas Komisyon Üye Seçimi İle ilgili teklifi açık oylama ile yapıldı. Komisyonlar şu şekilde belirlendi;

1-İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 7)

1-Sıddık SEZAL, 2-Mehmet KISAKÜREK, 3-Sevilay TÜFEKÇİ,4-Feyzettin OKUMUŞ,5-Ayşe KILIÇ, 6-Hürühan BAZ, 7-Kazım KILINÇ

2- PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Bekir KILIÇ, 2- Serhat KOLUKIRIK, 3-Mehmet Fatih KILINÇKIRAN, 4-Yasemin AYRANPINAR, 5-İbrahim DOĞAN,6-Hanifi ÖNCÜL, 7-Fikri AYDIN,8-Osman Nuri ARIKOĞLU, 9-Ayhan ZENCİR

3- HUKUK KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Ali Murat DURAN, 2-Sevilay TÜFEKÇİ, 3-Tuğba Nilgün SARIALTUN, 4-Mehmet ERGÜDER, 5-Ali KIRAÇ, 6-Ahmet CANPOLAT, 7-Ramazan TUTLU, 8-Cuma UYKUN, 9-Ziya KENGER

4- ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Fatih KİRAZ, 2-İsmail SARIÇERÇİ, 3-Ali GÜNDEŞLİ, 4-Hanifi ÖNCÜL, 5-Tuğba Nilgün SARIALTUN, 6-Ayhan KAVAK, 7-İbrahim DOĞAN,8-Hürühan BAZ,9-Ali MERCİMEK

5- EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Hasan KEKİL, 2-Ramazan TUTLU, 3-Ramazan BOZDOĞAN, 4-Turgut AKBAŞ, 5-Ahmet CANPOLAT,

6-Ali KIRAÇ, 7-Kazım ORÇAN, 8-Nurdoğan ŞAHİN, 9-İbrahim İlker ERGÜCEN

6- ULAŞIM KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Bekir KILIÇ, 2-Ahmet NAR, 3-Mehmet Fatih KILINÇKIRAN, 4-İsmail SARIÇERÇİ, 5-Turgut AKBAŞ, 6-Ramazan TUTLU, 7-Ali GÜNDEŞLİ, 8-Mehmet ERGÜDER, 9-Hakan YİNANÇ

7- SOSYAL HİZMETLER VE HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Yasemin AYRANPINAR, 2-Fikri AYDIN, 3-Mustafa SÜT, 4-Ali GÜNDEŞLİ , 5-Yusuf ÖZBEYLER, 6-Ali KIRAÇ, 7-Hasan KEKİL, 8-Hakan YİNANÇ, 9-Aslan PALALI

8- TARIM VE KIRSAL KALKINMA KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Fatih KİRAZ, 2-Cuma UYKUN, 3-Mustafa SÜT, 4-Ayşe KILIÇ, 5-Osman Nuri ARIKOĞLU, 6-İsmail SARIÇERÇİ, 7-Ramazan BOZDOĞAN, 8-Kazım KILINÇ, 9-Ali GENÇ

9- ENGELLİLER KOMİSYONU (Görev Süresi 12 Ay, Üye Sayısı 9)

1-Yasemin AYRANPINAR, 2-Tuğba Nilgün SARIALTUN, 3-Cuma UYKUN, 4-Hanifi ÖNCÜL, 5-Ahmet CANPOLAT, 6-Ayhan KAVAK, 7-Kazım ORÇAN, 8-Ali DEMİR, 9-Ziya KENGER

Gündemin 4. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Yeni Birim Kurulması ve Teşkilat Şeması” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinden 9. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinden 13. Maddesine kadar olan teklifler Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Dereli Mahallesi 7672 ada 3 nolu parsel, 8411 ada 1 nolu parsel, 8430 ada 1 nolu parsel ve 8431 ada 1 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama imar plan değişikliği teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ilave gündem maddelerine geçildi ve gündemin 15. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının “Yeni Kadro İhdası” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün "Tematik Dondurma Köyü" projesinin adının Büyükşehir Belediyesi Meclisinde görüşülerek "Tematik Dondurma Parkı" olarak değiştirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 17 ve 18. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının İl Özel İdaresi ve Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği tüzüğünde değişiklik yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Adil Erdem Bayazıt Caddesini 55197.sokak üzerinden Av. Mehmet Ali Kısakürek Caddesine bağlayan, 20 metrelik imar yolunun Büyükşehir Belediyesi Yetki sorumluluğuna dahil edilmesi ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Geri kazanımı atıklarının toplanabilmesi ve verilerin kayıt altına alınabilmesi için protokol imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22.maddesinden 25. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 26. Maddesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Elbistan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesine katılım payının yükseltilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 27. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Şube Müdürlüklerinin yanı sıra Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şube Müdürlüğü kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 28. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Personeli Ali ŞENEL’in ve Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan BALBABA'nın Suriye'nin İdlib ve Afrin kentlerine görevlendirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 29. Maddesinden 39. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 40. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kırsal Mahallelerde Eğitim gören Öğrenci ve Ailelerine Sosyal ve Psikolojik Eğitimler verilmesi için protokol yapmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 41. Maddesinden 55. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesini ardından Meclis’e katılamayan üyelerin izini sayılmalarına ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 13.30’a yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.