Bu kapsamda son olarak Afşin ve Türkoğlu ilçelerinde çalışma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yeni projelerle değişimi her noktada ortaya sunuyor.
Afşin Yeni Bir Meydana Kavuşacak”¦
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Afşin meydan çalışması kapsamında şuana kadar; 4420 m² alan içerisinde Projelendirme çalışmasının yanı sıra Alan tesviyesi toprak tesviyesi alt yapı çalışmaları, 2500 m² bazalt 1000 m³ bordür döşemesi, otomatik sulama ve aydınlatma tesisatı, kent mobilyaları montajı, 1 adet meydan çeşmesi,85 adet ağaç ve 261 adet çalı ve bodur bitki dikimi bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.
Türkoğlu Yeşile Bürünecek
Büyükşehir Belediyesi ekipleri Türkoğlu ilçesi mesire alanında gerçekleştirdikleri çalışmalarda; 94.672 m² alan içerisinde kafeterya ve çocuk oyun alanı zemini hazırlanırken, yürüyüş yolları yaptı. Bordür parke döşemesi, aydınlatma ve su tesisatı döşeme çalışmaları tamamlanırken basketbol saha yapımı, çardak, barbekü, çeşme ve lavabo yapım işleri devam ediyor.
Ayrıca Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince Türkoğlu'nda, 1.200 metre uzunluğundaki refüjde bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.
Kent Merkezinde de Çalışma Var
Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince Kahramanmaraş merkezde de çalışmalar devam ediyor. Yörük Selim Mahallesi Hikmet Kabakçı Caddesi'nde 4400 metrekare alan içerisinde; Alan tesviyesi, toprak tesviyesi ve çim ekimi yapılırken, 11 adet ağaç ve 400 adet çalı türü bodur bitki dikimi gerçekleştirildi.
Aynı zamanda Mehmet Ali Kısakürek ve Sait Zarifoğlu Bulvarı 2.200 metre uzunluğundaki refüjde yapılan panel çit çekimi ve sarmaşık dikim çalışması ise tamamlandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile farklılığına fark katmaya devam edecek.