İtfaiyeciler Haftası münasebetiyle 28-30 Eylül tarihleri arasında üç gün açık kalan sergide Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, geçmişten günümüze kadar kullanılan itfaiye alet ve ekipmanlarının yanı sıra yangın söndürme çalışmaları esnasında çekilen fotoğraflar da yer aldı. 
Sergi kapsamında itfaiye teşkilatının, araç, gereç ve teçhizat anlamında bugüne kadar geçirdiği evrimi gösteren 1952 ve 1959 model iki araç da sergide çalışır vaziyette yer aldı.
İtfaiye Sergisi’nde eskiden “Tulumbacılar” olarak bilinen eski itfaiye mensuplarının kullandığı tulumbalar, giysi ve ekipmanlar ile birlikte 1952 model eski yangın söndürme aracı ile 1959 model bir cip de yer alıyor. 
Sergide eskilerin yanı sıra günümüzde kullanılan yeni yangın söndürme sistem ve ekipmanları da vatandaşların tanıması amacıyla sergilendi.
Sergide ziyaretçiler üzerinde; “Tedbir almak yangın söndürmek kadar önemlidir” yazılı eski itfaiye aracını dikkatle incelerken, geçmişe kısa bir yolculuk da yaptılar.
Sergiden oldukça memnun kalan vatandaşlar, böylesine anlamlı bir serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.