Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Osman Sayın Spor Salonu önüne kurulan iftar çadırında günlük 2 bin kişiye iftar verecek olan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Şekerdere Caddesi'ndeki aşevinde de günlük bin kişiye iftar yemeği verecek.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Mobil Mutfak Tırı, 11 gün boyunca birer gün ilçeleri dolaşarak, günlük yaklaşık 2 bin 500 kişilik iftar yemeği ikram etmeyi hedefliyor.

Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda paketlerinin dağıtımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hafta sonuna kadar il genelinde 30 bin aileye gıda paketlerini dağıtmayı planlıyor.

Etkinlikler kapsamında da Kültürpark'ı hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, buraya konuşlandırdığı kulübeleri sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunacak.

Sahne kurulumu ve ışıklandırma dahil her türlü lojistik desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi havasını halka yaşatmak adına Kültürpark'ta sivil toplum kuruluşlarınca gerçekleştirilecek etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kültürpark'ta, 7 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olan Ramazan etkinliklerinin 1 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.