Kahramanmaraş’ta trafik sorununu çözmeye kararlı olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni bir bulvar yapımına daha başlıyor.

Yeni bulvar için kamulaştırma çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Kamulaştırma Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Yeni Bulvar kamulaştırması devam etmektedir. Pınarbaşı (Tekerek) Mahallesi ile Maarif Mahallesi sınırları içerisinde kamulaştırılmasına başlanılan ve yeni oluşan Bulvar imar planında 25 metre olarak tanımlı 1.3 kilometre uzunluğa sahiptir.

Kamulaştırma kapsamında 13 adet parsel mevcut bulunmaktadır. Kamulaştırması devam eden yeni Bulvar, Mevsim Sitesi güneyinde, 2016 yılında kamulaştırması ve yapımı tamamlanan Sümbüllü Bulvarının 3 kilometre batısında, Turgut Özal Bulvarı ile Kahramanmaraş -Kayseri şehirlerarası yolunu birbirine bağlamaktadır.

 Yeni Bulvar tamamlandığında ulaşım sorununun çözümüne büyük katkı sağlamakla birlikte, Sümbüllü Bulvarı gibi yeni bir prestijli bulvar şehrimize kazandırılmış olacaktır” denilerek bilgi verildi.