Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 9 Milyon TL’lik yatırımla Tarihi Kapalı Çarşı’nın düzensiz cephesini baştan sona yeniledi. 70 işyeri ve 9 kapısını kapsayan çalışmalarla tarihi dokunun gün yüzüne çıkarılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi web sitesinden yapılan haberde proje için DEV PROJE tanımlaması yapılması ve her işyerinin cephe yenilemesi için ortalama 114 bin lira harcanması tekilere neden olmuştu. Halkın tepkilerini dile getiren haber46, projeyle ilgili bir takım sorular sormuştu.

Büyükşehir Beleediyesi, bu haberimizden sonra sorulara cevap vermek yerine sosyal medyadan projeyi övmeyi tercih etti. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda "Tarihi Kapalı Çarşı'nın 70 işyeri ve 9 kapısını kapsayan çalışmalarımız tarihi dokuyu ortaya çıkarırken, esnaf ve vatandaşlarımız tarafından da beğeniyle karşılanıyor." ifadeleri kullanıldı.

İtiraf etmeliyiz ki, projeyi biz de beğendik. Ancak projeyi beğenmemiz, projenin "DEV RPOJE" olarak tanımlanmasındaki ufuksuzluğu ve her dükkan cephesi için harcanan 114 bin liranın çok fazla olduğu gerçeğini değiştirmiyor.