Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kırsal bölgelerde yerel yönetimleri güçlendirmek adına başlattıkları çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, “Bu proje, kırsal mahallelerimizdeki yerel yönetimleri güçlendirmek adına attığımız adımlardan bir tanesidir. Devamının geleceğini belirtmek istiyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyemiz şu anda bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatlarından birisi. İtfaiyemize bu önemli proje için teşekkür ediyorum. 29 grupta 24 saat hizmet veren itfaiye teşkilatımızı tebrik ediyorum” dedi.

Arama Kurtarma Moral Destek (AKMOD) ve İtfaiye Su Altı Arama kurtarma ekiplerinin güçlendirildiğini kaydeden Erkoç, “Gerek ilimizde gerekse ilimiz dışındaki doğal afet ve arama kurtarma çalışmalarına verdikleri destek ve katkılardan dolayı tebrik ediyorum. İtfaiyemizi ve bağlı gönüllü teşkilatlarını güçlendirmek, öncelikli hedeflerimiz arasında. Bildiğiniz üzere milletvekilimiz Veysi Kaynak bey, 65. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Kendisine bağlı kuruluşlar arasında AFAD da bulunmaktadır. Bu vesileyle, AKMOD teşkilatımızın önümüzdeki dönemde daha da güçleneceği müjdesini vermek istiyorum. Sayın başbakan yardımcımız Veysi Kaynak beye yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan 50 adet, 4 bin litre su kapasiteli yangına müdahale tankerleri, ilk etapta il ve ilçe merkezlerine en uzak 50 muhtarlığa dağıtıldı.