Türkiye’de ilk kez 15 Temmuz Millet bahçesi yaparak, yeşil hareketi başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 130 dönümlük Senem Ayşe Millet Bahçesinin temelini attı. 

15 Temmuz Millet Bahçesi, Aliye İzzet Begoviç Millet Bahçesi ve Senem Ayşe Millet Bahçesi yaparak toplamda 1000 dönüm alana yeşil hale getirip dev bir şehir millet bahçesine dönüştürecek olan Erkoç, dünya kentlerinde olan meydanı Kahramanmaraş’a kazandıracak.
Senem Ayşe Millet Bahçesinin ağaç dikim töreninde gazetecilere bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehir merkezine yeni bir akciğer eklediklerini söyledi. 
BİR MİLLET BAHÇESİNİN DAHA YAPIMINA BAŞLADIK
Yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini belirten Erkoç: “Şu anda yoğun bir şekilde çalışmalar devam etmekte. Tabii biz Kahramanmaraş’ımızı daha yaşanılabilir, daha nefes alınabilir hale getirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Şehirlerin marka değerlerini yükselten en önemli özelliklerden bir tanesi yeşil alanları. Buralar adeta şehrin akciğerleri. Şehirdeki yaşam kalitesini yükseltmek için en önde yeşil alanları çoğaltmak gerek. Göreve geldiğimizden bu yana insanlarımızın daha rahat nefes alması için yoğun bir şekilde büyük millet bahçeleri yapıyoruz” dedi
DÜNYA’DA ÖRNEK GÖSTERİLECEK KIŞLIK VE YAZLIK ALANLAR OLUŞTURMAKTAYIZ
Erkoç, şöyle konuştu: “Mesele Dulkadiroğlu İlçemizde kayak merkezimiz var. Türkiye’de dört-beş yerden bir tanesi. Hatta Yedikuyular Kayak Merkezimiz için dünyada sayılı yerlerden birisi diyebiliriz. İnşallah tesisleri de hızla artırmaktayız. Hem kışın hem de yazın vatandaşlarımızın daha rahat nefes aldığı bir alan orası. Yine aynı şekilde Menzelet Millet Bahçesi şehrimizin batı bölgesinde vatandaşlarımızın piknik keyfi yaptıkları bir alan odu. Daha öncesinde insanlarımız Kahramanmaraş-Tekir arasındaki bölgede uygun olmayan şartlarda piknik yapmaya giderlerdi. Orada da güzel bir hizmet yaptığımız inancındayım. 15 Temmuz Millet Bahçesi Türkiye’de ilk Millet Bahçesi. Yine aynı şekilde Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi, şimdi burası da Senem Ayşe Millet Bahçesi. Burası da 130 dönüm. Yeşil ağırlıklı ve yanından nehir geçen bir millet bahçesi olacak. Biliyorsunuz hemen yanından Kılavuzlu Sulama Kanalı geçiyor”
TOPLAM 1000 DÖNÜM ALAN
İlk kez 15 Temmuz Millet bahçesini yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüsüne alan Erkoç şöyle konuştu: “Amacımız Aliye İzzet Begoviç Millet Bahçesi, Senem Ayşe Millet Bahçesi ve 15 Temmuz Millet Bahçesini birleştirmek. Bunların üçü birleştiğinde 1000 dönüm alan oluşuyor. Dünyada şehir merkezlerinde ki önemli millet bahçelerinden birisi haline gelmiş olacak. Kahramanmaraş’a yeni manada bir akciğer eklemiş olacağız. Önemli derece de şehir merkezinde ki yeşil alanları arttırdık. Artırmaya da devam ediyoruz, hem biz hem ilçe belediyelerimiz.  Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Kahramanmaraş’ımızın o geçmişte Evliya Çelebi’nin tasvir ettiği gibi; ‘yemyeşil, şırıl şırıl derelerinden bir şehir’ anlatımı var. Biz bunu yeniden sağlayacağız. Bir yandan gecekonduları ve sıhhi evleri kaldırıyoruz. Burada yine aynı şekilde heyelan tehlikesi vardı. Vatandaşlarımızın sağlığı ve hayatı tehlike altındaydı, bunları kaldırdık. Bu çalışmalarımız şehrimizin genelinde devam edecek. Dulkadiroğlu bölgemizde Türkiye’mizin en büyük kayak merkezinden birisini yaptık. Yaklaşık 2500 dönüm alan. Orada yazlık tesissilerimiz de artacak. Yine aynı şekilde Dulkadiroğlu Belediyemizin aynı bölgede millet bahçeleri var, beraberce kurmuştuk. Yeni imara açtığımız o bölgede, kuyumcu kentin  olduğu bölgede, imar alanlarından uygulamalar alanlar oluşturduk. Orada da yeni millet bahçeleri yapmaya devam edeceğiz. Tabi buralara Kahramanmaraş’ımızın tüm kesimlerini, tüm mahallelerini hitap eden millet bahçeleri. Sadece bir bölgenin değil, şehir genelinde, il geneline hitap eden ve temaları olan millet bahçeleri. Bunda da çok güçlü temalar ile Kahramanmaraş’ımızın tüm ilçelerinden vatandaşlarımızın buraya gelmesini sağlayacağız. Ağaç dikimlerimiz hızlanıp, peyzaj düzenlememiz hızlanacak. Emeği geçen bu projeyi çizen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz”