Kahramanmaraş'ta Büyükşehir Belediyesi trafından Tarihi Kapalı Çarşının ön yüzünde bulunan tarihi olmayan iş yerlerinin cephelerinin 9 milyon liraya yenilenmesine tepkiler devam ediyor. Özellikle 9 milyon liralık maliyeti fazla bulan vatandaşlar devletin parasının boşa harcandığını iddia ediyorlar.

Büyükşehir Belediyesinin DEV PROJE olarak duyurduğu proje kapsamında Kapalı Çarşının caddeya bakan tarafındaki 70 işyeri ve 9 kapısı yenilendi. Cehpe yenileme için 9 milyon lira harcanması büyük tepki çekti. Haberimizin ardından hesap yapan okuyucularımız her iş yeri ve kapı için ortalama 114 bin lira harcandığını söyleyerek bunun çok uçuk bir rakam olduğunu iddia ettiler.

Ortalama 3-4 metre cephesi olan işyerlerinin cephesi için 114 bin liralık nasıl bir çalışma yapıldığı merak konusu. Bu rakamın ortaya çıkmasının ardından Kapalı Çarşı Cephe Yenileme işlemlerinin nasıl ihaleye verildiği, ihaleye kaç firmanın katıldığı ve bu rakamın nasıl ortaya çıktığı sorgulanmaya başlandı.

Haberimizin ardından sosyal medyada yüzlerce kişi Büyükşehir Belediyesinin şehrimiz için doğru düzgün bir proje üretmediğini, belediyenin kaynaklarını fütursuzca harcadıklarını, harcanan bu paranın hesabının verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Haber46 olarak, her zamanki sorumluluğumuz ve ciddiyetimizle Halkın ve Hakkın yanında olmaya devam ediyor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz.