Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımıza teşekkür etti.

Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi: “Burada dün İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yürekten gelerek oynamak demek ki böyle bir şeymiş. Futbolcularımızı ve teknik heyeti bir kez daha kutluyor başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Başkanvekili Tanrıverdi’nin açıklamasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin birinci maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının Park ve Bahçeler Şube Müdür Vekili Muharrem Bilen'in çalışma ziyareti kapsamında yurtdışına görevlendirilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2 ve 3. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinden 7. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

İlave gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündemin 8. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş 4. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı KAFUM’da yer alan kafeteryanın fuar süresi boyunca AKBEL A.Ş. tahsisi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğünün Azerbaycan'ın Mingeçevir şehri ile "Kardeş Kent" ilişkisi kurulması ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının “Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği”ne Üyelik ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi. Bu madde hakkında Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş Meclis’e detaylı bilgi verdi.

Gündemin 11. Maddesinden 14. Maddesine kadar olan teklifler Hukuk Komisyona havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinden 17. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. Maddesinde 18- Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, Bedesten Sokak No: 72 de bulunan Şairler ve Yazarlar Evi (Dedeoğlu Konağı)'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu- Eğitim Kültür Gençlik Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddesinde 19- Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Belediyemiz nakit ihtiyacını karşılamak üzere gerek kamu gerekse özel sermayeli bankalardan kredi kullanımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20 ve 21. Maddeleri Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesinden 59. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ihtisas komisyonlarından gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından Meclis’e katılamayan üyelerin izinli sayılmalarının ardından Başkanvekili Cemal Tanrıverdi birinci oturumun tamamlandığını ve ikinci oturumun 16 Temmuz Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını belirterek oturumu kapattı.

Birinci oturumun kapanmasının ardından Başkanvekili Tanrıverdi bir önceki meclis toplantısında MHP grubu adına söz alarak yapılan hizmetlere ilişkin Meclis’e bilgi verilmesini isteyen MHP Meclis Üyesi Kadir Tanış’ın teklifini hatırlattı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül’ün çalışma ve hizmetlere ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, sunum eşliğinde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve çalışmalarını anlatarak Meclis’i bilgilendirdi.