Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da otobüslerimiz Kurban Bayramı süresince halkımızı ücretsiz taşıyacaktır. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı süresince gidecekleri yere Büyükşehir Belediyemizin otobüslerini kullandığı sürece herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.

Kurban Bayramı süresince otobüslerimizin saatlerinde herhangi bir değişme olmayıp aynı saat ve güzergâhlarında çalışmalara devam ederek halkımızı ücretsiz olarak taşıyacaklar” dedi.

Kurban Bayramı süresince hizmetlerin aksamayacağına da işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın herhangi bir aksaklık yaşamaması için KASKİ ve Büyükşehir belediyesi ekiplerimiz görevleri başında olacaklar. 

Su arızada 2 ekip, kanal arızada da 2 ekip olmak üzere toplam 4 ekip bayram süresince görev yapacaklar.

Ayrıca Kurban Bayramı süresince Zabıta Dairesi Başkanlığımızda tüm izinler kaldırılmış olup, Kurban Bayramı süresince tüm zabıta personelimiz gece 24.00'ye kadar görev yapacaklar. Gece 24.00 sonrasında ise nöbetçi ekipler görevlerinin başında olacaklar. 

Zabıta ekiplerimiz halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren alanlarda denetimlerini aralıksız olarak sürdürecekler.

Amacımız halkımızın sorunsuz bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesini arzu ediyoruz. Bu konuda da başta büyükşehir belediyemiz olmak üzere diğer ilçe belediyelerimizin de katkılarıyla hizmetler aksatılmadan yürütülecektir” diye konuştu.