Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin sendikadan istifaya zorlandıkları iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerde Kahramanmaraş Büyükşehir belediyes ile HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş arasında yapılan görüşmeler sonuşsuz kalmış ve bunun üzerine yapılan oylamadan grev karraı çıkmıştı. İşçilerin greve gitmesini istemeyen Büyükşehir Belediyesinin ise işçileri sendikadan istifa ettirmeye çalıştığı iddia edildi. İddiaya göre işçilere gönderilen istifa dilekçesi ile sendikadan istifaları isteniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde işçilerin hükümete yakınlığı ile bilinen HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasından istifaya zorlanması şaşkınlıkla karşılandı. Durumun Sendika Genel Merkezine ulaştığı ve Ak partili yöneticilerle de paylaşıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkan yardımcıısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'da bir açıklama yaptı. Öztunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, sendikayla anlaşmadı ve işçiye sözleşmesini yapmadı. İşçi de greve gitti. Güngör şimdi işçilerin sendikadan çıkması için baskı yapıyor, tehdit ediyor. Kahramanmaraş’ın gelmiş geçmiş en kötü, en beceriksiz yönetimini yapan belediye başkanı, işçilere hakkını vereceğine bir de işçilere baskı yapıyor. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimindeki Nurhak Belediyesi işçilere asgari ücret olarak 3200 lira verirken, geliri çok daha büyük olan büyükşehir belediyesi işçiye hakkını vermiyor. Bir de üstüne istida etmezseniz sizi işten atarım diyerek istifa dilekçeleri yolluyor! Kahramanmaraş’a gelip başkan olan Güngör, Kahramanmaraş’ı tanımıyor. Bu yaptığının karşılığını alacağını bilmiyor. “