Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi trafikteki sürücüleri bilgilendirmek adına akıllı kavşaklarla ilgili broşür hazırladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkalığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan Modern Dönel Kavşakların Kullanım kılavuzu yayımlandı.

Trafikteki sürücüleri bilgilendirmek adına hazırlanan Modern Dönel Kavşakların Kullanım Kılavuzu içeriğinde Modern Dönel Kavşak Nedir? Modern Dönel Kavşaklarda Kullanılan İşaretlerin Anlamı nedir? Avantajları, Modern Dönel Kavşaklarda Güvenli Sürüş Kuralları, Yayalar, Modern Dönel Kavşakların Temel İşleyişi, hatırlatma ve dikkat edilmesi gereken konuları ve yer almaktadır.

Trafik akışını rahatlatmak için hız verdiği çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok farklı noktasında kavşak çalışmasını hayata geçirerek trafik akışını rahatlatıyor.

Dönel Kavşak hayata geçişinin ardından çıkarılan kılavuzla ilgili konuşma yapan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Deliktaş ;“ Bilindiği üzere daha önce İlimizin bazı alanlarına da dönel kavşak çalışmaları gerçekleştirmiştik. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla yaptığımız dönel kavşak Trafik ışıklarına ve trafik polisine gerek kalmaksızın, sürücülerin birbirlerine yol vermesi ile trafiğin akışına önemli yararları dokunulması planlanarak yapılmıştı. Bu kavşakların başlarda kafa karıştırıcı bir kullanımı var gibi gelse de, doğru kullanıldığında trafiğin kendi kendine, kolayca akmasında önemli payları var” dedi.