Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, tüm tepkilere rağmen Kahramanmaraş'ın simgesi haline gelen Özel İdare İş Merkezini yıkmakta karralı. Başkan Günggör yaptığı açıklamada Özel İdare binasının yıkımına başladıklarımı duyurdu.

Yapılan tüm anketlerde yıkımına halkın büyük bir çoğunluğunun karşı çıktığı, sarı binanın yıkılmasına sosyal medyadan tepkiler ise devam ediyor. Bugüne kadar şehrin gelişimi için pek bir şey yapmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün inatla ve ısrarla Özel İdare binasını yıkma kararı alması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Başkan Güngör'ün bilbaordlarda Hanefi Mahçiçek Stadyumunun yıkılmaya başladığını paylaşmasının ardından pek çok kişi "yapan değil yıkan başkan" yorumlarında bulundular.

Vatandaşlar şehirde yapılan az sayıdaki hizmetin yıllarca sürmesine pek çok projenin hayata geçirilmemesine rağmen Özel İdare binasını yıkımında bu kadar acele edilmesini anlamakta zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Haber46'nın Kahramanmaraş Özel İdare Binası (Sarı Bina) Yıkılsın Mı? şeklindeki anketine 22355 kişi katılmış ve vatandaşların yüzde 71'i yıkılmasın demişti. Başkan Güngör'ün vatandaşa rağmen yıkım kararında ısrar ermesi, vatandaşın sesine kulak asmıyor yoruölarına neden oldu.

Çalışmalara ilişkin detayları da paylaşan Başkan Güngör, “Bu binanın yıkılmaması, restore edilip daha fonksiyonel hale getirilmesi noktasında da çalışmalar yaptık. Gördük ki, binanın fonksiyonel hale getirilmesi için yapacağımız harcama yıkılıp yapılmasındaki maliyetten daha yüksek bir maliyet ortaya çıkarıyor. Burada, kamuoyunda bilindiğinin aksine binanın yıkımı için belediye bütçemizden herhangi bir masraf yapmıyoruz. Yapmış olduğumuz ihale sonucunda firma, hem binayı yıkacak hem de belediye bütçemize 6 milyon 600 bin liralık bir katkı sağlayacak. Yani biz, binanın yıkımı için bir masraf yapmadığımız gibi aynı zamanda bütçemize de bir katkı sağlıyoruz. Şehir Meydan Projesi Kahramanmaraş’ımızın katma değerini yükseltecek. Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmede projemizi son aşamaya getirdik. Alanda meydan, iş yerleri ve bin 500 araçlık otopark yer alacak.  Kısa süre içerisinde projemizi netleştireceğiz. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.