Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan Emniyet Müdürlüğü eski binası yerine yapılacak Milli İrade Meydanı ve katlı Otopark için imzalar atıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz, Etüd Projeler Daire Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu ile teknik ekip ve firma yetkilileri katıldı.

İmza töreninde bir açıklama yapan Genel Sekreter Çetinkaya: “Büyükşehir Belediyemizin araç park sorununa bir nebzede olsa çözüm üretecek yeni bir projeye daha imza atıyoruz. 270 günlük bir ihale süreci var projenin. İnşallah bu yılsonu Aralık ayı içinde Milli İrade Meydanı ve Katlı Otoparkın açılışının hep birlikte yapacağız.

Projenin teknik özelliklerinden bahsedecek olursak 3 kattan oluşan 20’si engelli vatandaşlara ayrılmış toplamda 350 araç kapasiteli bir otopark, üstünde 4500 metrekare gösteri ve toplanma açık alanı yine 700 metrekare yeme içme alanı ve 250 metrekare ticari alan mevcut olacak. Toplamda 2200 metrekare yeşil alan ortaya çıkmış olacak.

MİLLİ İRADE MEYDANI FOTOĞRAFLARI

Bu projede en önemli amaç şehir merkezinde ki otopark ihtiyacını karşılamak. Bugün trafik yoğunlunun en önemli sebebi yol kenarlarındaki araç parklarından kaynaklanıyor. Bu proje bu sorunu büyük ölçüde giderecektir. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapımı devam eden Arasa Çok katlı otoparkla bu projeyi de birleştirdiğimiz zaman 1350 araçlık otopark yapımı tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Genel Sekreter Çetinkaya’nın açıklamasının ardından Baltaş – Yapıtaş İş Ortaklığı firması ile karşılıklı imzalar atıldı.