Kahramanmaraş'ta Önsen Köprüsü ne zaman yapılacak sorusu sorulmaya devam ederken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici olarak yapılan Önsen Köprüsü ilk yağmurlarla birlikte çöktü.

Neredeyse 20 yıldır yapılacağ konuşulan, projelendirilen ama bir türlü yapılmayan Mnsen Köprüsü'nde geçtiğimiz Eylül ayında flaş bir gelişme yaşanmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Ağcalı Önsen arasındak, 3 kilometrelik alanda safalt çalışması ve geçici bir köprü yapmıştı.

Suların yükselmesiyle birlikte köprünün suyun altında kalacağı eleştirilerine rağmen köprü yapılmış ve ciddi miktarda harcama yapılmıştı. Köprünün çökmesi sonucu çok sayıda kişi Belediye parasının boşa harcandığı gerekçesiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

SORUYORUZ!

1. Önsen Köprüsü için kaç lira harcadınız? 3-4 ay kullanıldığını düşündüğünüzde fayda/maliyet açısından verimli bir yatırım olduğunu düşünüyor musunuz?

2. Projeyi kim yaptı? Projeye kim onay verdi?

3. Projeye karşı çıkan ve yağmurlarla birlikte çökeceğini ya da sular altında kalacağını söyleyen kimse olmadı mı?

4. Bu konuda sorumluluğu üstlenen ve istifa eden bir yetkili var mı? Sorumlular istifa edecek mi?

5. Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşa hesap verecek mi?

6. Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer sorumlular tüyü bitmemiş yetimin hakkının boşa harcanmasının bedelini ödeyecek mi? Harcanan parayı kendi ceplerinden ödemeyi düşünüyorlar mı?