Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Şehirlerarası Otogar Terminali'ne sivil araçların girişini yasaklaması tepkilere yol açtı. Sosyal medyada pek çok vatandaş duruma tepki gösterirken Haber46 olarak çözümle ilgili bir önerimiz var.

Şehirler Arası Otobüs Terminali, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla, yakınlarını uğurlamak ya da almak için gelen sivil araçlara kapatıldı. Terminalde yaşanan yoğunluk nedeniyle alınan bu karar vatandaşı zor durumda bırakırken, pek çok vatandaş sosyal medyada duruma tepki gösterdi.

Terminal Binası dışında Sivil Araçlar için ayrılan otopark alanının yetersiz kalması, terminal içerisinde de yeterli alan olmaması sıkıntılara yol açıyor.

Şehirler Arası Otobüs Terminali buraya yapılırken karşı çıkan ve bu alanın uygun olmadığını söyleyen Haber46'ya zamanın Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, burasının geçici olarak yapıldığını söylemişti. Haber46 cevap olarak "Geçici yapılan bir yere bu kadar para harcamak doğru mu?" diye sormuştu.

Haber46 Olarak Önerilerimiz;

Bir; Kahramanmaraş Şehirlerarası Otobüs terminali daha uygun bir yere taşınmalıdır? 

Ancak O Zamana Kadar;

İki; Terminal dışındaki sivil araç bekleme alanı genişletilmeli ve düzenlenmelidir.

Üç; İçeride sivil araçlar için park alanları oluşturulmalı, pek çok ilde olduğu gibi 25 dakikası bedava, 25 dakikadan sonrası ücretli olmalıdır. Örneğin; her yarım saati 5 TL gibi...