12 yıllık ihale çıkmazı 

Yaptığı haberler ile vatandaşın hakkını gözeten Haber 46, 12 yıllık otogar dosyasına el attı

2008 yılında açılan Kahramanmaraş otogarında, 12 yıldır ihale yapılmadığı ve mevcut firmaların ise cüzzi artışlar ile yazıhanelerde oturduğu öğrenildi. Mevcut otogarın 2008 yılında açılmasıyla şehir dışı hatlarda önemli bir artış yakalayan Kahramanmaraş’ta, yeni otobüs firmalarının gelemediği bunun sebebinin ise otogarda yapılan ihalelerin sanki mevcut firmalar için yapılmasından dolayı olduğu iddia edildi. Öte yandan otogar içerisinde bulanan yazıhanelerin kirasının ise çok ucuz olduğu ve her sene komik rakamlarda zam yapıldığı ise diğer iddiaların bazıları. 
RANT MI VAR? YOKSA DÜZEN Mİ BÖYLE?
Haber 46’nın kamuoyu yaranına yaptığı haberlerin büyük bir kısmından geri dönüş sağlanırken bu haberde de önemli iddiaların olduğu belirlendi. Yaklaşık 12 yıldan bu yana otobüs firmaların artmaması iddiaların temelini oluşturuyor. Türkiye’de otogarlarda her firmanın yazıhanesi bulunurken, Kahramanmaraş’ta sadece belli firmaların bulunması ise dikkatlerden kaçmadı. Bunun sebebinde ise otogardaki mevcut firmaların cüzzi miktarlarda yazıhanede oturması ve ihalelerin oldu bittiye getirilmesinden dolayı olduğu öne sürüldü.

ZAMANINDA TRENİ DE İSTEMEDİLER 
'Özallı yıllar sonrasında atılım üstüne atılım yapan Kahramanmaraş’ta yine bir şehir efsanesine göre mevcut demiryolu hattının iptali için otobüs firmalarının hep birlikte baskı yaparak tren seferlerini durdurduğu iddia edildi. O dönem içerisinde karlı olmayan tren seferlerinin kaldırılması ile birlikte, tüm seferlerin mevcut otogara dönmesiyle otobüs firmalarının çok zengin olduğu da diğer şehir efsanelerinin arasında. '

Haber 46 olarak bizde yetkililere soruyoruz, madem bu firmalar bu kadar güçlü şehri onlar yönetsin?

Tren hattının bile değiştirilmesinde önemli rollerinin olduğu iddia edilen firmaların tekeli mi var? Yoksa şehir dışı taşımacılığı böyle mi yapılıyor? Ya da bu taşıma biçimi Kahramanmaraş’a mı özel?

Başkan Güngör bu olaya el atıp, ihale yapılmasını sağlayacak mı? 

Diğer firmaların Kahramanmaraş otogarında yer alması için, gerekli adımları atacak mı?

Yeniden ihale yapılması, Kahramanmaraş'ta çok büyük kazançları da beraberinde getirecektir.