Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Derepazarı mevkiinde yapımı devam eden Çok Katlı Otopark İnşaatı tüm hızıyla devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd ve Proje Şube Müdürlüğü’nce yaptırılan çok katlı otoparkın inşaat çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.
Arasa Camii yanında 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olan 1000 araçlık otopark inşaatında forekazık çalışmalarının tamamlanmasının ardından foraj kuşaklama kirişlerinin çalışmaları da tamamlandı. Şu anda ankraj çalışmaları bitmek üzere.

Katların yükselmeye başladığı çok katlı otopark inşaatında çalışmalar aralıksız olarak tüm hızıyla devam ediyor.

1000 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
Şehrin merkezinde toplam 1000 araç kapasiteli, 40 bin metrekare inşaat alanı olan, içerisinde engelli park alanları, elektronik park göstergeleri, kameralı güvenliği, mescidi, yağlama yıkama bölümü olacak olan otoparkta aynı zamanda Şazibey camii yol kotundan ve alt yol kotundan giriş- çıkışı yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan otoparkın proje ve kontrolü Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.
Tasarım olarak araçların hızlı şekilde dolup-boşalma sistemine göre ve son katı meydan olabilecek şekilde dizayn edilmiştir.

HABER FOTOĞRAFLARI

Arasa Otopark A, B ve C olmak üzere üç bloktan oluşmakta olup, A ve C blokları 4’er katlı, B blok ise beş katlı olarak yapılacak.
Modern mimari yapıya sahip olan otoparkta araç giriş çıkışları, araç tanıma sistemleri her katta dolu boş otopark sayısı gibi modern özelliklere sahip olacak.