BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMINA HAZIR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı.

Zabıta, İtfaiye, başta olmak üzere birçok ilgili birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi otobüsleri bayramda vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, vatandaşların bayramı rahat ve güven içinde geçirmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin bayram süresince de görev başında olacağını kaydederek : "Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldık. Bayram süresince hizmetlerin aksamaması için ilgili birimlerimizde nöbetçi personelimiz bulundurulacak. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı tüm kalbimle kutluyorum " dedi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ

Vatandaşlarımızın rahatça bayramlaşmasını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz hizmet verecekler. Bu hizmete Halk otobüsleri dâhil olmayacak ve halk otobüsüne binişler ücretli olacak.

Bu arada bayram süresince Menzelet Mesire Alanı’na Merkez Otobüs Durağı ve Güneşevler’den olmak üzere iki ayrı noktadan otobüsler kaldırılacaktır.

Merkez Otobüs Durağı-Batıpark-Yatılı Bölge-Binevler-Menzelet Mesire Alanı istikametinde saat 09.00-13.00 ve 16.00’da Merkez Otobüs Durağından, saat 11.00-15.00 ve 17.00’de de Menzelet Mesire Alanından kalkış olacak.

Diğer güzergâh olan Güneşevler-Namık Kemal-Orman Dairesi-Menzelet Mesire Alanı istikamette de aynı saatlerde hareket olacak.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı.

Şeyh Adil ve Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlıklarında periyodik temizlikler yapılırken, Bayram süresince Mezarlıklar Şube Müdürlüğü de defin işlemlerini sürdürecek.

ZABITA GÖREV BAŞINDA

Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle Arefe günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Vatandaşlar, bu konuda şikâyetlerini ALO 153’e bildirebilecekler.

KASKİ ‘DEN NÖBETÇİ EKİP

KASKİ Genel Müdürlüğü bayram süresince su, kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ekip bulunduracak.

KASKİ yetkilileri herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO 185 numaralı telefonu 24 saat boyunca arayabileceklerini kaydetti.

AKBEL 2. GÜN HİZMETTE

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Akbel şirketine ait olan birimler ise Ramazan Bayramı’nın 2. Gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak.