Kahramanmaraş'ta yapımına 2020 yılı Haziran ayında başlanan ve 13 ayda yarısı bile tamamlanmayan Arsan Kavşağının gecikmesine tepkiler çığ gibi büyürken, vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirmeye devam ediyor. Arsan Kavşağında tüm tepkilere rapmen çalışmaların yok denecek kadar yavaş ilerlemesi vatandaşı çileden çıkardı. Peki ama Kahramanmaraş'ta başlayan hiç bir çalışma neden zamanında bitmiyor? Üngüt Köprülü Kavşağı, Hal Kavşağı ve şimdi de Arsan Kavşağı söz verilen süreden çok çok uzun sürüyor.

Haber46'nın yaptığı araştırmaya göre Kahramanmaraş'ta iki yılda yani 730 günde ancak biten kavşaklar başka illerde çok daha kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılıyor. Örneğin bir köprülü kavşak Gaziantep'te 70, Ankara'da 80, Mersin'de 87, Denizli'de ise 100 günde tamamlanabiliyor.

Yani Kahramanmaraş'ta bir kavşağın ancak bitirilebildiği bu iki yıllık sürede Gaziantep'te 10, Ankara'da 9, Mersin'de 8, Denizli'de ise 7 kavşak tamamlanabiliyor.

Bir buçuk ay sonra okulların açılmasıyla birlikte trafiğin çok daha yoğunlaşacağı düşünüldüğünde önümüzdeki kış Gaziantep Çevre yolunu kullananların büyük eziyet çekmeye devam edeceği bir gerçek.

Haber46 olatak vatandaşlarımızdan gelen tepkileri bir defa daha duyuruyor ve yetkilileri Arsan Kavşağının bir an önce bitirilmesi için çaba göstermeleri konusunda uyarıyoruz.