Kahramanmaraş'ta özellikle hafta sonundan itibaren suların bulanık aktığı ile ilgili şikayetler gelmeye başladı. Çekilen fotoğraflarda suyun çeşitli renklerde olduğu açıkça görülürken, vatandaşlar ise şişe sulara yöneldiler.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI'NDAN TEPKİ

Kahramanmaraş'ta suyun bulanık akması ile ilgili İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel'de bir açıklama yaptı. Sosyal medyadan sorunu dile getiren Çabukel şunları söyledi:

"Yav bu siyaset yaptığını zannedenleri hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum. Ben diyorum ki su yok, diyorlar ki şehidi kullandın, ben diyorum ki vekil yanlışı konuştu, onlar diyorlar ki sonunu güzel bağladı, ben diyorum ki sular şehrimizde sarı akıyor.

Yapamıyorsanız oturun kenara hizmet nasıl yapılır size gösterelim. Önce vatandaşı sevmeniz gerekir. Önce Parayı veya partinizi severseniz olmaz!

(Doğukent, Mağralı, mercimektepe, Güneşevler, Karamanlı ve daha bir çok yer) buna be diyecekler merak ediyorum. Şimdi yalan dolan siyaset, iki yüzlüler, eli çabuk davranışlar falan mı? Vatandaşlar sizden bize laf yetiştirmenizi beklemiyor. Hizmet bekliyorum HİZMET!"

KASKİ AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş'ta artan şikayetler üzerine KASKİ tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada suların bulanık akmasına neden olarak Ayvalı Barajı'ndan su verilmesi gösterildi. İşte o açıklama:

Son yıllarda genel olarak ülkemizi etkileyen yağış yetersizliği, ilimize düşen yağış miktarını da etkilemiş olup içmesuyu kaynaklarımızda; baraj, göl ve yeraltı sularımızda ciddi azalmalar meydana gelmiştir.

Genel Müdürlüğümüz bu riskleri dikkate alarak, hemşerilerimizin içmesuyu sıkıntısı yaşamaması için gerekli önlemleri almıştır ve almaya devam etmektedir. Bu kapsamda kaynak sularımızın azalması neticesinde ilimizde herhangi bir içme suyu sorunu yaşanmaması için Ayvalı Barajından şehrimize ilave içme suyu verilmeye başlanmıştır. Ayvalı barajından ilave su temininde bir bulanıklık sorunu yaşanmıştır. Bu sorunun giderilmesine yönelik ekiplerimiz sahada yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Bilindiği gibi şebekelerimize verilen sular KASKİ Genel Müdürlüğü kontrol ekiplerinin dışında Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da sürekli takip edilmektedir. Genel Müdürlüğümüz yada ilgili resmi kurumlar dışında yapılan ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olan haberlere itibar edilmemelidir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.