Komşu ilimiz Adana'da ilk belirlemelere göre 360 binanın temelinin çürük olduğu belirtilirken, Kahramanmaraş'ta kaç binanın temelinin çürük olduğu merak konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de acı bir deprem meydana gelirken birçok mucizevi kurtuluşlar, hayatını kaybedenler ve evsiz kalanlar oldu. 

İzmir depremi sonrasında tüm gözler Kahramanmaraş'a çevrilirken, kamuoyu şehrimizde kaç binanın temelinin çürük olduğunu öğrenmek istediğini sosyal medya hesaplarından ve ihbar hattımızdan belirtti. 

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şubesi Başkanı Melih Baki, kentte kendilerine başvuran 360'a yakın apartmanın bodrum katlarının su dolduğunu ve temellerinin çürüdüğünü kaydetti. 

Kahramanmaraş Jeofizik Mühendisler Odası (JMFO) şehrimizdeki kaç binanın temelinin çürük olduğu konusunda bir çalışma yapması, kamuoyu yararına olacaktır.

Öte yandan ilgili belediyelerin ve kurumların Kahramanmaraş'ın deprem alt yapısı hakkında kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirmelidir.

7 üzeri deprem beklendiği uzmanlar tarafından belirtilen Kahramanmaraş'ta, olası bir depremde çok ciddi hasarlar görecektir.

İlgili kurumlardan açıklama bekleniyor.

Haber: Melisa Kirişçi