Gürbak, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede yaptığı konuşmada, ilçede görev yapan muhtarla güç birliği yapıp, sıkıntılara çare bulmak amacıyla söz konusu derneğin kurulduğunu belirtti.
Kurucusu olduğu derneğin 1. Olağan Kongresini yaptıklarını anımsatan Gürbak, bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dernek çatısı altında 69 muhtarın bulunduğunu vurgulayan Gürbak, şunları kaydetti:

"Muhtarlar olarak devletin ilgili kurumları ve belediyelerimizle birlikte mahalle sakinlerimizin yaşamlarının her geçen gün daha müreffeh olabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı muhtar arkadaşlarımızın muhtarlık bürosu, bazılarının elektrik, bazılarının su, bazılarının da teknik altyapı gibi eksiklikleri var. Bu eksikleri muhtar arkadaşlarımız kendi bünyelerinden karşılamaya çalışıyorlar ama takdir edersiniz ki bu zor oluyor. Büyükşehir ve Onikişubat Belediyemize muhtar arkadaşlarımıza gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu desteğin ileriki günlerde daha da artmasını arzu etmekteyiz."

Kahramanmaraş  Büyükşehir Belediyesi

Kongreye, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muharrem Erantepli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Büyükşehir bünyesinde yeni kurulan Muhtarlar Dairesinin Başkanvekili Züver Çetinkaya, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt, muhtarlar ve diğer ilgililer katıldı.