Kahramanmaraş eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un projelerinden biri olan ve Başkan Hayrettin Güngör'ün projeleri arasında da yer alan Önsen Köprüsü yılan hikayesine döndü. Yapılıyor, yapılmıyor, ilk kazma vuruldu, dolgu çalışmaları başladı gibi pek çok haberi yapılan Önsen Köprüsü'nde henüz bir çalışma yok.

Onlarca köyün yolunu 10 kilometreye kadar kısaltacak olan Önsen Köprüsü'nü yapmak için siyasiler ne bekliyor? Yıllardıer her seçim döneminde söz verilen köprü yoksa yapılmayacak mı? 

2018'DE BİTMESİ BEKLENİYORDU?

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte yaptığı açıklamada Önsen Köprüsü'nün 2018 yılı içinde tamamlanacağını söylemişti. Ancak 2018 bitti, 2019'da bitti ve 2020 yılındayız. Ama halâ köprü başladığı durumda b ekliyor. 

Batı Mahallelerini Onikişubat ilçesine ve şehir merkezine bağlayacak köprü çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin güneyinde Kahramanmaraş merkezle batı mahallelerimiz dediğimiz Hacımustafa’dan Kaledere-Çokran’a kadar olan bölgeyi şehirle birleştiren kısa güzergahtayız. Burada dolgu çalışmalarımız çok önemli bir çalışmaya geldi. Burada yaklaşık 50 metre genişliğinde 1 metre yüksekliğinde dolgu çalışmamız var. Yolun tabliyesinin bir kısmını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Burada dolgu çalışmalarını tamamlayıp sonra da köprü inşaatına başlayacağız. Çünkü köprü malzemelerinin buraya erişimi için öncelikle yolu yapmamız gerekiyor. Aylardan bu yana bu bölgede yoğun bir çalışma devam ediyor. Burada zemin uygun olmadığı için yoğun bir taş ve kaya dolguyla burayı geçtik. İnşallah burayı yaptığımız zaman Onikişubat ilçemizi en az 10 kilometre mahallelerine yaklaştırmış olacağız. Ağcalı Kavşağı’ndan buradaki Önsen’e giden yol 4.5 kilometre, diğer taraftan dolaştığımızda yaklaşık 15 kilometre. Dolayısıyla 10 bin 500 metre kısalmış olacak. İnşallah yılsonuna kadar burayı tamamlayıp, trafiğe açmayı düşünüyoruz” demişti.

Ancak o tar,hten bu güne kadar geçen sürede köprünün ayakları için yapılan dolgu çalışmaları bile tamamlanamadı.

Konuyu sorumlu gazetecilik gereği yetkililerle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.