Kahramanmaraş'ta onlarca mahallede sular akşam saatlerinde kesildi. KASKİ yaptığı açıklamada vatandaşı uyardı ve "Suyu Verdiğimizde Belli Bir Süre Suyu Kullanmayın" dedi.

KASKİ AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE!

Şehrimizin bir bölümüne içme suyu sağlayan Karasu Kaynaklarının bulunduğu Andırın bölgesinde yağan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel sonucu Karasu İsale Hattı tedbir amacıyla kısa süreliğine kapatılmıştır. Konuyla ilgili olarak gerekli önlemler alınarak içme suyu isale hattı tekrar işletmeye açılmıştır. Bu nedenle kısa süreliğine içme suyu kesintisi yapılmış olup verilen suların bulanık olması durumunda suyun renginin düzelinceye kadar içilmemesi hususu;
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kahramanmaraş'ta yaklaşık bir aydır suların kirli aktığı, sulardan dolayı hastanelerin dolup taştığı iddiaları konuşuluyordu. KASKİ ise yaptığı açıklamada suların kirli olduğu iddialarının doğru olmadığını ve suların içilebilir temizlikte olduğunu açıklamıştı. Bu gün sosyal medyada yüzlerce vatandaş suların aylardır kirli aktığını yazdılar.

Vatandaşlar KASKİ'den daha ikna edici bir açıklama bekliyor.

KASKİ DEN YENİ AÇIKLAMA

Andırın İlçemizde meydana gelen aşırı yağışlar dolayısıyla oluşan selden dolayı halkımıza verilen sağlıklı içme suyunun korunabilmesi için tedbir amaçlı su kesintisi yoluna gidilmişti.

Kurumumuzca Karasu Kaynaklarında yapılan inceleme neticesinde gerekli tedbirler alınmış ve tekrar 20:30 itibarıyla şehrimize içme suyu verilmeye başlanmıştır. Bu gece itibarıyla yerleşimler arası kot durumuna göre kademeli olarak vatandaşlarımızın suları tekrar akmaya başlayacaktır. Söz konusu su kesintisinin saygıdeğer halkımıza kaliteli ve sağlıklı içme suyu verme hassasiyetinden kaynaklandığını;

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.