Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan Sümbüllü Bulvarı 3 gidiş 3 geliş toplam 6 şeritli bölünmüş yol olarak Kahramanmaraş Halkının hizmetine sunuldu.
İLK GEÇİŞİ BAŞKAN ERKOÇ YAPTI

Sümbülü Bulvarı’nın trafiğe açılışında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, direksiyona geçip aracı kendisi kullanarak ilk araç geçişini gerçekleştirdi.

Başkan Erkoç geçiş sonrası yaptığı açıklamada, Sümbüllü Bulvarı ile birlikte bölgede yapılan kavşak düzenlemesiyle beraber 7,5 kilometre gidiş 7,5 kilometrede geliş olmak üzere toplamda 15 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi.

TRAFİK YÜKÜNÜ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTACAK

Sümbüllü Bulvarı’na ilişkin görüşlerini dile getiren Başkan Erkoç: “ Şu an şehrimizin batısını merkeze bağlayan Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı’nın devamı olan Sümbüllü Vadisi’nden yeni yaptığımız bağlantı yolundayız. Bu bölgede yaklaşık 7.5 kilometre yeni yol yaptık. 7.5 kilometre gidiş 7.5 kilometre geliş. Her iki istikamette üçer şeritli. Hayırlı uğurlu olsun.

Bu bulvarımız şehrimizin batısını merkeze bağlayan bir bulvar ve yeni bir güzergah oldu.  Biliyorsunuz Tekerek Yolu, Yatılı Bölge ve Binevler  Şekerdere Bulvarı ile merkeze bağlanıyordu. Bu bulvarımız Şekerdere Bulvarı’nın alternatifi oldu.

Hem doğudan batıya, Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı’nın devamını yaptık hem de kuzeyden güneye bağlantı olan bir bulvarımız oldu” dedi.

ŞEKERDERE MECBURİYET OLMAKTAN ÇIKTI

Çalışmaların bununla sınırlı kalmayacağına işaret eden Başkan Erkoç: “Daha önce kavşak düzenlemesi yaptığımız Domuzdere bölgesinden güneye bir bulvar daha indireceğiz.

Burada amacımız şu: Mecburiyet caddesi olan Şekerdere trafiğinin yoğunluğunu bu bölgeye aktarmak.

Burada çevre düzeni ve AKEDAŞ’ın yapacağı aydınlatma çalışmaları bayram ertesine kaldı. Kahramanmaraş’ımız yüksek standartlı bir bulvara kavuştu. Burası özellikle kış aylarında şehrin batısı ile merkezini bağlayan, eğimi yüzde 7.5 olan, Şekerdere eğim yüzde 12-13, Ağcalı’da yüzde 16-17 civarında ama Sümbüllü Bulvarı’nda çıkış yüzde 5.5, iniş yüzde 7.5.

Allah’ım hayırlı ve uğurlu eylesin, Kahramanmaraş Halkımız güle güle kullansın” diye konuştu.

DURMAK YOK, YOL YAPMAYA DEVAM

Başkan Erkoç, büyükşehir olarak yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Şehrin doğusu ile batısını birbirine kuzeyden bağlayan yeni bir bulvar çalışmamız daha var. Ahırdağı’nın eteğinden şehirle Ahırdağ arasında hemen yapımına başladığımız yeni bir bulvar çalışmamız var ve ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. İlçelerimizde, kırsal mahallelerimizde yoğun bir yol çalışmamız var.”

YOL MEDENİYETTİR

Yolların medeniyet olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Yol medeniyettir. Kahramanmaraş’ımızın yol sıkıntıları vardı ve bunu biliyoruz. Bunu çözmek için çalışmalarımız devam edecek. Sümbüllü Bulvarı’nın bağlandığı bulvar, Ağcalı kavşağından Gayberli Mahallesine geçecek ve oradan da şehir merkezine bağlanacak. Sadece Gayberli kavşağında bitmeyecek ve güneyinden bu bulvarın devamı geçecek. Ağcalı Kavşağı’nı karayolları ile görüştük, orada ortak bir battı çıktı yapıyoruz. Lambasız, ışıksız sürekli bir geçiş burası. Bu bölgede yaya geçişi olmadığı için hız konusunu da ayarlayacağız.

Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. 2017 yılının sonunda merkezde yapacağımız bazı battı-çıktı ve köprülü kavşaklarla trafik sorununu azaltacağız. Bununla beraber, yeni otoparklar yapıyoruz. Arasa Camii yanına 1000 araçlık otopark yapıyoruz. İhalesini yaptık, yakında inşaatı başlayacak. İnşaallah 2017 sonunda Kahramanmaraş’ın otopark ve yol problemi kalmayacak. Bu konuda ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Bu arada ekiplerimize ve çalışma arkadaşlarımıza bu yolların yapımında emeği geçen herkese tüm kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Bize güvenen, teveccüh gösteren Kahramanmaraş Halkımıza da minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Mübarek Kurban Bayramlarını da en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Başkan Erkoç açıklama sonrası direksiyona kendisi geçerek Sümbüllü Bulvarı’nda ilk sürüşü gerçekleştirdi.