Kahramanmaraş'ta suya zam haberimiz sonrası jet bir açıklama yaparak "Bazı Sosyal medya hesaplarından KASKİ suya zam yaptı şeklinde asılsız, maksatlı, ve kamuoyunu yanıltma amaçlı haber yayınlandığı görülmüştür. Bu süreçte suya hiçbir zam yapılmadığı gibi, abonelerimizin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine bakılmaksızın kesintisiz su hizmeti verilmektedir. Asılsız haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır." diyen KASKİ daha sonrasında sorduğumuz hiç bir soruya cevap veremedi.

15 yıldır doğru haberden ayrılmayan, Kahramanmaraşın en büyük ve en güvenilir haber sitesi olan Haber46'yı yalan haber yapmakla suçlayan KASKİ'ye cevaplanması amacıyla sorularımızı yeniden soruyoruz:

1. 2020 yılı Mart ayında su faturalarına zamlı fiyatları yansıttınız mı yansıtmadınız mı? Zam yapmadıysanız faturalara yansıttığınız şey nedir?

2. Haber46'nın su zammını açığa çıkarmasının ardından 18 Mart 2020 günü gece saat 21;36'da bir açıklama yaparak su zammının (siz buna güncelleme diyorsunuz) Nisan sonuna ertelendiğini kamuoyuna duyurdunuz mu duyurmadınız mı? Zam yapmadıysanız Nisan sonuna ertelediğiniz şey nedir?

3. Su zammının 30 Nisan'a ertelendiğini açıkladığınız 18 Mart tarihinden sonra web sitenizde ve sosyal medya hesaplarınızda su zammının yeniden Mayıs sonuna ertelendiğini belirten bir açıklama yaptınız mı? Bu süreçte Cuma mesajları, Kandil mesajları, Aşık Veysel'i Anma Mesajı, Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı, Turgut Özal'ı Anma mesajı gibi mesajlar yayınlamanıza rağmen su zammını Mayıs sonuna ertelediğinizi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Günför basını çağırmadığı basın toplantısında açıklamasına rağmen neden paylaşmadınız? Büyükşehir Belediye Başkanını ciddiye almadınız mı? Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamalarını KASKİ ile iletişim kurmadan mı yaptı? Su zammı Mayıs sonuna ertelendi mi ertelenmedi mi? Eğer ertelendiyse soruyoruz: Zam yapmadıysanız Mayıs sonuna ertelediğiniz şey nedir?

ŞİMDİ YENİDEN SORUYORUZ!

Kahramanmaraş'ta 2020 yılı için suya zam yapıldı mı yapılmadı mı? Yapılan bu zam mart ayında faturalara yansıtıldı mı yansıtılmadı mı? Haber46'nın ve okuyucularının tepkisi sonrası su zammını önce Nisan sonuna, ardından Mayıs sonuna ertelediniz mi ertelemediniz mi?

Bu sorulara tek tek cevap vermeyi, cevap veremeyecek durumdaysanız Kahramanmaraş'ın en güvenilir haber sitesi olan Haber46'dan özür dilemeyi düşünüyor musunuz? Yaptığınız "suya zam yalanı" başlıklı açıklamanın bir itibar suikastlığı olduğunu biliyor musunuz?

Göreviniz doğru haber yapan bir haber sitesini karalamak değil, bu şehrin insanlarına hizmet etmek ve doğru bilgilendirmektir. Sizi, Kahramanmaraş'ta suya zam süreciyle ilgili doğru ve anlaşılır bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Onlarca Belediye suya indirim yaparken, bazı Belediyeler Ramazan ayında suyu ücretsiz ederken Türkiye'nin su kaynakları bakımından en zengin ilindeki suya zam tartışmaları utanç vericidiir. Bu utanç verici tartışmayı bir an önce sonlandırmanızı Kahramanmaraş halkı adına beklediğimizi belirtiyoruz.