Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar (Tekke) Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Yusuflar Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. Yusuflar Mahallesinde vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonucunda yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Bakanlık tarafından kira yardımını kabul eden ailelerin oturduğu evlerde yapılan yıkım çalışmaları 498 ada 6 parselde devam ediyor. Bu çalışmalar çerçevesince 28 parselde daha yıkım çalışmalarına devam edilecek.

Tekke’de devam eden Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül: “Yusuflar Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıkla birlikte kira yardımı süreci vardı ve o süreçte tamamlandı. Yıkımı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Şu anda yıkımını yaptığımız bina 4. Bina ve ilk etapta 10 kadar bina yapılacak. Tabi burada Tekkelilerle yaptığımız antlaşmaların sonucunda gerçekleşiyor yıkımlar. Kira yardımı yaparak vatandaşlarla yaptığımız sözleşme ile aldığımız evlerde yıkım çalışmalarını yapıyoruz. Saçaklızade bölgesinde 3 blok ve 100 civarında konut yapımının ihalesi tamamlanmak üzere. Ardından diğer etapları olacak. Çamlık bölgesinde konutlar üretilecek. Konutlarımızın projeleri yapıldıkça, etap etap vatandaşlarımıza tekliflerimiz devam edecek. Tekke’de şu ana kadar 60 bağımsız birimle sözleşme imzalandı. Bu 1. Etap için yaklaşık yüzde 10’luk bir alanı kapsıyor. 1. Etap 8 hektarlık bir alan. Tekke’nin tamamı 24 hektar. Bu 8 hektarlık alanda yüzde 10’a yakın bir anlaşma sağlanmış durumda. Bunların kira yardımları bakanlık tarafından onaylandıkça biz de evleri teslim alıyor yıkımlarını yapıyoruz. Tabii ki beraberinde proje de üretmemiz gerekiyor. Proje üretimleri de buna paralel devam ediyor.

Tekke inşallah bu dönem içerisinde önemli bir noktaya gelecek. Özellikle de 1. Etap diye düşünüyoruz. Tekke Kentsel Dönüşüm Ofisimizi de Tekke içerisinde kurduk. Bu hafta içerisinde onda da faaliyet başlayacak. Şu ana kadar belediye bünyesinde yürütülen iş profesyonel bir ekip tarafından yürütülecek. Çok daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz. Bundan sonraki dönemlerde Tekke’de her şey daha güzel olacak” diye konuştu.