Büyükşehirler Toplu Ulaşım Performans Ligi Araştırmasına göre Kahramanmaraş toplu taşımada en konforlu dördüncü büyükşehir oldu. En konforlu büyükşehirler sırayla Eskişehir, Konya, Erzurum, Kahramanmaraş ve Ankara.

Büyükşehirlerin toplu taşıma performansları araştırıldı. Konfor, güvenlik, zamanlama gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan araştırmada Eskişehir en konforlu ulaşıma sahip kent seçildi. Megakent İstanbul ise ilk 5’e giremeyerek 7’nci sırada yer aldı.

Araştırma şirketi Areda Survey, büyükşehirlerin toplu taşıma performanslarını araştırdı. ‘Büyükşehirler Toplu Ulaşım Performans Ligi Araştırması’ kapsamında katılımcılara, konfor, bilgilendirme, erişilebilirlik, zamanlama, ücret, güvenlik, personel, çevresel faktörler, geri bildirim, uygunluk gibi toplu taşımadaki 10 hizmet kriteri soruldu.

ANKARA İLK 5’TE

30 ilde 10 bin 740 kişiyle 13-30 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan araştırmada, Eskişehir 100 üzerinden 64,1 puan ile ilk sırada yer aldı. Onu 60,6 puanla Konya, 60,5 puanla Erzurum, 59,0 puanla Kahramanmaraş ve 57,4 ile Ankara izledi.