Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Cengiz Şirikçi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Melike Özdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Harun Buz,  Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Çetin Hurşitoğlu ile İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Karayolları ve Demiryolları temsilcileri ile ilçe belediye temsilcilerinin katıldı

Kahramanmaraş'ın büyükşehir olmasından dolayı yetkisi sona eren İl Tarfik Komisyonu yerine UKOME toplantısında ulaşıma dair tüm konular gündem dahilinde görüşüldü.

Toplantıda Genel Sekretervekili Av. Kadir Erol: “İl Trafik Komisyonu bir anlamda UKOME yani Ulaşım Koordinasyon Merkezi olmuştur. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu İl Trafik Komisyonu yetkilerini Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne vermektedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi trafik hizmetlerini planlama, koordinasyon ve güzergah belirlemesi ile taksi, dolmuş ve servis araçlarının durak ve araç park yerleri ile sayılarının tespitini yapar. Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından toplu taşıma ile ilgili alınan kararlar belediyeler ve bütün kurum ve kuruluşlarıyla ilgili bağlayıcıdır” diye konuştu.